Annonce:
Annonce:

Banal begejstring

Trofaste fans får præcis, hvad de kan forvente i ny Läckberg-krimi

I 'Fyrmesteren' er vi tilbage i Fjällbacka i Sverige, hvor forfatteren selv er født og opvokset. (Foto: Kristian Djurhuus)
I 'Fyrmesteren' er vi tilbage i Fjällbacka i Sverige, hvor forfatteren selv er født og opvokset. (Foto: Kristian Djurhuus)
Annonce:
Følg Underholdning

Camilla Läckberg: Fyrmesteren 404 sider, 299 kr. People’s Press

Meget kan man sige om svenske Camilla Läckberg og hendes bøger, men begejstring skorter det ikke på: Ikke alene er forfatteren selv åbenlyst begejstret for sine egne personer og de historier, hun skriver dem ind i – personerne er også begejstrede for det meste.

Det hele er faktisk så dejligt i Fjällbacka, hvor alle elsker forfatter Erica Falck, som elsker sin samvittighedsfulde politimand, Patrik, og deres små børn. Det hele kunne være så yndigt, hvis det ikke var for de farligt mange grumme begivenheder, som Läckberg begejstret lader regne ned over siderne i denne syvende bog i serien.

Mange spor
Ericas søster er i dyb sorg over tabet af sit nyfødte barn, en stilfærdig og vellidt økonom med søde forældre i byen bliver skudt, et mystisk søskendepar står i spidsen for en vovet genåbning af byens badehotel, og en plaget kvinde vender hjem til en øde ø på flugt fra noget blodigt noget i Stockholm. Så Ericas Patrik har nok at gøre.

Men det ville ikke være Läckberg, hvis ikke alt gik op til sidst, og der undervejs var tid til at hyggesludre i børnehaven og gentage yndlingspointerne i det uendelige med en begejstring, som er mere trættende end smittende.

’Fyrmesteren’ er lidt strammere skåret end de seneste bøger i serien, men sproget er stadig banalt, dialogen tænderskærende, og persontegningen er udført med den allerbredeste pensel. Så trofaste fans får præcis, hvad de kan forvente, og vil begejstres i skøn samklang med forlag og forfatter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: