Jackpot til dansk stjerneforfatter: Så meget scorede han i år

Bjarne Reuter blev endnu engang topscorer, da årets udbetalinger af bibliotekspenge blev offentliggjort i dag

Bjarne Reuter har glædet flere generationer af læselystne danskere med sin store bogproduktion, hvilket han bliver belønnet for, når der hvert år bliver udbetalt bibliotekspenge. Foto: Lars Just/Polfoto
Bjarne Reuter har glædet flere generationer af læselystne danskere med sin store bogproduktion, hvilket han bliver belønnet for, når der hvert år bliver udbetalt bibliotekspenge. Foto: Lars Just/Polfoto
Følg Underholdning

Bjarne Reuter, der blandt andet er kendt for bøgerne om Buster og for bogforlægget til filmen Zappa, formåede endnu engang at sætte sig på førstepladsen, da Slots- og Kulturstyrelsen i dag offentliggjorde listen over de såkaldte bibliotekspenge.

Her er Zappa-børnene i dag

Styrelsen uddeler en gang om året en større pulje penge - i år samlet set 176,9 mio. kroner - til landets forfattere, oversættere, illustratorer og andre, der har bøger stående på hylderne på landets biblioteker.

Hvor mange penge, hver enkelt forfatter er berettiget til, udregnes efter et sindrigt system, hvor antal eksemplarer på bibliotekerne opgøres, ligesom sideantallet i hver enkelt bog samt bogens genre tages med i udregningen.

Bjarne Reuter modtager i år 774.170,49 kr., hvilket er godt 100.000 kroner mere end nummer på listen, Josefine Ottesen.

Danmarks internationale stjerneforfatter, Jussi Adler-Olsen, tog tre spring frem på listen i forhold til sidste år, men nåede alligevel ikke ind i top 10, da han gik fra en 14. til en 11. plads med sin udbetaling på 570.000 kroner.

X Factor-deltager på vej mod Folketinget

Bjarne Reuter har i gennem mange år siddet solidt på tronen som Danmarks bibliotekspengekonge nummer et. Udover at de mange rare skillinger må lune på kontoen, kan han også glæde sig over, at han nu i 19 år på stribe har hævet flere bibliotekspenge end nogen anden forfatter i kongeriget.

38 millioner værker fylder de danske biblioteker. Hvis de blev sat på række, ville de strække sig over intet mindre end 727 kilometer.

Af de forfattere, som får del i bibliotekernes afgift, er de fleste i alderen 67 til 76 år. I gennemsnit får hver af de 8387 modtagere 21.089 kroner udbetalt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+