Liza Marklund stopper som forfatter

Trækker sig tilbage efter salg af 15 millioner bøger

Den sky svensker trækker sig væk fra offentlighedens søgelys. (Foto: Linda Johansen)
Den sky svensker trækker sig væk fra offentlighedens søgelys. (Foto: Linda Johansen)

Den 52-årige svensker, der blandt andet er forfatteren bag 10 bestsellere om journalisten Annika Bengtzon, vil ikke skrive mere.

'Jernblod', der udkommer som den næste i rækken om Bengtzon, bliver den sidste fra Liza Marklunds pen.

- Nu er det slut. Jeg har sagt det, jeg gerne vil sige, fortæller Liza Marklund ifølge Expressen i sit sidste interview, som hun har givet til magasinet M.

Liza Marklund bruger sin baggrund som journalist, når hun researcher til sine krimier. Men hun synes, at virkelighedens mordere er kedelige og ynkelige. De inspirerer hende ikke (Foto: Linda Johansen) Event & Kultur Krimidronning: - Amagermanden er kedelig

Liza Marklund er sammen med Stieg Larsson og Jo Nesbø de eneste skandinaviske forfattere, som har toppet New York Times bestsellerliste.

Forfatteren meddeler også, at hun ikke længere vil være en offentlig figur, ligesom lanceringen af'Jernblod' også kommer til at foregå uden den sky forfatter.

Krimi-dronningen, der egentlig mener, at hendes bøger er spændingsromaner, blev anholdt i Kenya (Foto: Linda Johansen) Intl. kendte Marklund satte livet på spil for krimi

På spørgsmålet om, hvad der nu skal ske, svarer Liza Marklund M magasin:

- Jeg har faktisk ingen planer. Jeg ved ikke, om jeg kommer til at skrive mere. Jeg ved bare, at jeg skal studere spansk, siger Liza Marklund, som blandt andet har et hus i Marbella i Spanien.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

4 kommentarer
Vis kommentarer