Sensation: Kim Larsen udgiver sine erindringer

Inden sin død nåede Kim Larsen at tale ud om sit tidlige liv over for biografi-forfatteren Jens Andersen

Kim Larsen har utallige gange afvist at fortælle sin livshistorie, men endte med at sige ja til Jens Andersen, som han respekterede. Her bliver Larsen hyldet ved søndagens store show på Rådhuspladsen.

Så er der godt nyt for alle Kim Larsen-elskere i en tid, der ellers er præget af sorg over nationalskjaldens bortgang forrige søndag.

Op til julehandlen i år udkommer nemlig en erindringsbog med Kim Larsens minder på Politikens Forlag.

Det skriver forlaget i en pressemeddelelse.

Bogen, der lige nu skrives af forfatter Jens Andersen, havde han sammen med Kim Larsen arbejdet på i mere end et halvt år, da den 72-årige sanger sov stille ind søndag morgen 30. september.

Larsens ældste søn: Så snakker vi ikke mere om det

Jens Andersen nåede ifølge forlaget at gennemføre en række lange - og sjældne interviews - inden Kim Larsen gik bort.

Respekt for forfatter
Kim Larsen har mange gange sagt nej til direkte at medvirke i historiefortællingen om sit liv, men endte med at sige ja til Jens Andersen, fordi han nærede respekt for forfatteren.

- Kim gad ikke gå ind i det. Lige indtil Jens Andersen kom ind i billedet, for Kim havde respekt for hans forfatterskab. Kemien mellem dem var perfekt, så Kim gik derefter helhjertet ind i opgaven.

Vanvid! Død Larsen i historisk triumf

- Til det sidste ærgrede det Kim, at de ikke nåede at blive færdige med hele fortællingen, men nu færdiggøres bogen i den ånd, som har præget hele samarbejdet. Resten af historien håber både familien og jeg på, at Jens laver senere, siger Kim Larsens impresario, Jørn Jeppesen, i pressemeddelelsen.

Forfatteren beder om ro til at skrive bogen færdig.

Klar til at fortælle
Jens Andersen, der tidligere har beskrevet blandt andre kronprins Frederiks liv, forfatterne Tom Kristensen og Tove Ditlevsens samt eks-fodboldspillleren Frank Arnesens karriere i biografier, kalder Kim Larsen en fremragende fortæller.

- Jeg tror, at Kim Larsen selv var overrasket over, hvor detaljeret hans livsfortælling blev, som den skred frem. Det var ligesom lag på lag, der pludselig var sat i skred. Det rullede bare derudaf, og det virkede også som om, han blev mere og mere inspireret og undervejs flyttede erindringer over i sit musikalske univers.

Stakkels Kim: Majestætsfornærmelse

- Hver eneste gang sluttede han vores lange samtaler med en lille dramatisk cliffhanger, så jeg kunne glæde mig til næste gang. Jo, jo, en rigtig spillemand - og en djævleblændt god mundtlig fortæller, siger Jens Andersen i pressemeddelelsen.

De involverede parter i færdiggørelsen af Kim Larsen-biografien understreger, at værket bliver skrevet til ende med  familiens fulde opbakning.

Bogens planlagte udgivelse er 4. december 2018.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time