Den største kvindelige superhelt er tilbage: Få historien bag Wonder Woman – Ekstra Bladet
Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Underholdning
Gem artikel

Den største kvindelige superhelt er tilbage: Få historien bag Wonder Woman

 

Filmen Wonder Woman 1984 har snart premiere på HBO Nordic. Her får du historien om den hårdtslående superhelt, der kæmper for en bedre verden

© 2021 WBEI TM & © DC
© 2021 WBEI TM & © DC
 

Wonder Woman er tilbage. Efter flere udsættelser får filmen Wonder Woman 1984 nu endelig premiere direkte på HBO Nordic.

 

Det sker helt præcist den 26. marts, hvor fans og nye seere kan glæde sig til fortsættelsen til box office-hittet Wonder Woman fra 2017 med israelske Gal Gadot i den altoverskyggende hovedrolle.

 

Netop Wonder Woman er en af tidens allermest populære DC superhelte, der udover sin egen film også er aktuel i Zack Snyder’s Justice League, der har premiere på HBO Nordic den 18. marts.

© 2021 WBEI TM & © DC
© 2021 WBEI TM & © DC
 

I Wonder Woman 1984 foregår handlingen i 1980’erne, hvor Wonder Woman arbejder inkognito på et museum under navnet Diana Prince, mens hun kun bruger sine superkræfter på at hjælpe folk i al hemmelighed, for ikke at blive opdaget.

 

Men det ænder sig, da en mystisk ønskesten dukker op på museet, og da verdens fremtid igen er på spil, og nye farer truer, må hun modvilligt træde frem i offentligheden og benytte al sin visdom, styrke og mod i forsøget på at redde menneskeheden mod to nye fjender, Max Lord og Cheetah.

 

Men hvad er egentlig historien bag Wonder Woman? Det får du svaret på herunder traileren til Wonder Woman 1984.:

Timevis af fantastisk indhold

Udover Wonder Woman 1984 byder HBO Nordic på hundredvis af andre store film og serier

Du kan blandt andet se den spritnye Zack Snyder’s Justice League, den ikoniske Game of Thrones og storserien Vikings, der har flere danskere på rollelisten.

Klik her for at se mere af HBO Nordics indhold

© 2021 WBEI TM & © DC
© 2021 WBEI TM & © DC
 

Født under krigen

Selv om Wonder Woman i dag er mere populær end nogensinde før, skal vi et godt stykke tilbage i tiden for at finde begyndelsen. Faktisk var det under 2. Verdenskrig, godt en måned inden japanernes angreb på Pearl Harbour i 1941, at Wonder Woman for første gang så dagens lys.

 

Her fik den, i dag, berømte superhelt nemlig premiere i DC’s tegneserieunivers, og det var i sandhed noget helt nyt med en stærk kvinde, der kunne give mændene tæsk.

 

Det var da heller ikke hr. hvem-som-helst, der opfandt den modige amazonekriger Wonder Woman.  William Moulton Marston var hans navn, en berømt amerikansk psykolog, der inden han opfandt Wonder Woman havde opfundet forgængeren til nutidens løgnedetektor.

 

Han ønskede at udvikle en figur, der i modsætningen til alle de andre superhelte, var drevet af kærlighed og i samarbejde med sin hustru opfandt han Wonder Woman.

 

Nu er dét med kærligheden nok så meget sagt, for selv om Wonder Woman kærer sig gevaldigt om menneskeheden, og vil folk det bedste, er hun bestemt ikke bleg for at dele øretæver og flyvespark ud til dem, der står i vejen for hende.

 

Men med pointen om, at kvinder kan og er meget mere end datidens stereotype fremstilling af kvinder som pæne, hjemmegående husmødre, var William Moulton Marston på mange måder langt foran sin tid.

 

-Ikke engang piger ønsker at være piger, så længe de feminine arketyper mangler kraft, styrke og magt. Den åbenlyse kur mod denne opfattelse af kvinder er, at skabe en feminin karakter med Supermans styrke samt kvindelig charme og skønhed, har William Moulton Marston senere forklaret om behovet for at bringe Wonder Woman til live i det ellers mandsdominerede superhelte univers.

© 2021 WBEI TM & © DC
© 2021 WBEI TM & © DC
 

Bekæmper ondskab

Wonder Woman blev da også hurtigt et stort hit, og hun gik hurtigt fra at være en bifigur i DC’s univers til først at få sin egen tegneserie og siden hen flere film og tv-serier med hende i hovedrollen. Men hvor kommer hun egentligt fra, altså i fiktionens verden?

 

Jo, helt fra begyndelsen var Wonder Woman i DC’s univers en amazonkriger, der vinder retten til at returnere Steve Trevor - en amerikansk efterretningsofficer, hvis fly var styrtet ned på amazonernes isolerede ø –  tilbage menneskenes verden, hvor hun blev for at bekæmpe kriminalitet og ondskab.

© 2021 WBEI TM & © DC
© 2021 WBEI TM & © DC
 

Og sådan er det også i dag, hvor hun bevæbnet med sin magiske lasso, kraftfulde armbånd, livsfarlige sværd og stærke skjold skænket af de olympiske guder, stadig tager kampen op mod alle, der vil gøre uret mod de uskyldige og forsvarsløse.

 

Hvor hæsblæsende vildt det går for sig i den nye Wonder Woman 1984, kan du selv se på HBO Nordic fra den 26. Marts, hvor man på rollelisten foruden Gal Gadot også finder bl.a. Chris Pine som Steve Trevor, Kristen Wiig som Cheetah og danske Connie Nielsen som Hippolyta.

 

Test din viden om DC-universet her:

QUIZ: Test din viden om DC-universet'

© 2021 WBEI TM & © DC
© 2021 WBEI TM & © DC
 

Hvor godt kender du superheltene fra DC Comics?

15 spørgsmål
 

Timevis af fantastisk indhold

Udover Wonder Woman 1984 byder HBO Nordic på hundredvis af andre store film og serier

Du kan blandt andet se den spritnye Zack Snyder’s Justice League, den ikoniske Game of Thrones og storserien Vikings, der har flere danskere på rollelisten.

Klik her for at se mere af HBO Nordics indhold

 

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med HBO Nordic.

© 2021 HBO Nordic AB. All rights reserved

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT