14-årig dansker vinder 'Thailand har talent'

Nicky Vendelbo Jakobsen dansede sig til stor pengepræmie

Nicky er født i Danmark og er dansk statsborger, men han bor med sin familie i Thailand, hvor hans mor er fra. (Privatfoto)
Nicky er født i Danmark og er dansk statsborger, men han bor med sin familie i Thailand, hvor hans mor er fra. (Privatfoto)

I slutningen af denne måned fylder Nicky Vendelbo Jakobsen 15 år, og fødselsdagen bliver nok fejret lidt ekstra, efter at det i søndags lykkedes den unge dansker at vinde talentkonkurrencen 'Thailand har talent'.

Sammen med fire af sine venner dansede Nicky sig til en check på 10 millioner baht - svarende til 1,8 mio. kroner.

- Når der er betalt til manageren og afregnet skat, regner vi med, at hver dreng får cirka 200.000 kroner hver, siger den stolte farmor Karen Marie Jakobsen til Ekstra Bladet.

Hun har selv hus i Thailand, hvor hun hver vinter rejser til og ser børnebørnene, Nicky og hans storesøster Safira, der bor sammen med deres forældre, Dan og Ying.

- For cirka 10 år siden flyttede de til Thailand til Yings fødelandsby Ban Hua Hoy, fortæller Karen Marie, der har fulgt Nickys dans på afstand.

- Det er kun et år siden, Nicky og hans hold på i alt fem drenge startede med at danse, fortæller hun glædesstrålende.

Bedst blandt 1500 deltagere
Sammen med 1500 andre deltagere var dansedrengene igennem et udskillelsesløb, for så i søndags at ende i finalen, hvor de fik førstepladsen.

Drengene er lige nu i Bangkok for at lade sig interviewe, og Nicky, der skiller sig ud ved at være højere og lysere end sine kammerater, har allerede skullet give prøver på det danske sprog i sine interview.

- Hej. Jeg hedder Nicky, og jeg er 14 år, siger han på formfuldendt dansk.

Ifølge Karen Marie er der allerede en plan for den store præmiesum.

- Det er dyrt at studere i Thailand, så pengene skal bruges, når han skal på universitetet, siger Karen Marie Jakobsen.

(Nicky ses yderst til højre)

Du kan se Nicky og drengene danse her