17 år og Danmarks største YouTuber

Armin Merusic er den mest populære danske YouTuber

- Jeg havde ingen intention om at blive YouTuber, men jeg har skabt mig et publikum, hvilket er det, jeg altid har ønsket. Nu kan jeg lave det, jeg elsker aller mest, siger Armin. (Privatfoto)
- Jeg havde ingen intention om at blive YouTuber, men jeg har skabt mig et publikum, hvilket er det, jeg altid har ønsket. Nu kan jeg lave det, jeg elsker aller mest, siger Armin. (Privatfoto)

17-årige Armin går i handelsskolen, og så er han Danmarks største YouTuber, når det gælder ikke-gamere.

Over 200.000 følgere ser det, som den unge koldingenser lægger op fra sin hverdag, og tallet vokser dag for dag.

- Det hele startede med, at jeg blev inspireret af Spiderman. Jeg var kæmpe fan af Spiderman, da jeg var mindre, og ville derfor gerne lave mine egne film. Jeg begyndte så at lave kortfilm, og siden da har det bare udviklet sig til det, jeg laver nu, fortæller Armin Merusic og fortsætter:

Opdagede Youtube
- Jeg blev fanget af hele processen; det med at finde på ideer, optage det, redigere det, og alt der nu følger med. Jeg lavede videoer i mange år, som jeg bare viste til familie og venner. Jeg lavede primært kortfilm, sketcher og musikvideoer dengang, siger Armin, der efterfølgende opdagede YouTube.

- Jeg brugte YouTube som en slags sky til mine videoer, så jeg nemmere kunne vise det til familie og venner. Og pludselig begyndte folk at se mine videoer, og sådan er det endt med, at jeg blev YouTuber, siger Armin, der for en måned siden kastede sig over noget nyt og lavede musikvideoen 'Squad Goals' med sin YouTube-kollega Eiqu. Se videoen øverst i artiklen

De to YouTubere har udgivet to numre på dansk. 'Squad Goals' ft. Eiqu er udgivet på Armins YouTube-kanal, mens nummeret 'Job igen' ft. Armin er udgivet på Eiqus kanal.

- Det er fuldstændig fantastisk og mindblowing for mig at få muligheden for at være vært ved dette års KCA16. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, og mavefornemmelsen er 9.001 gange sommerfugle lige p.t. – på den gode måde, siger Eiqu Miller. (PR-foto) Danske kendte YouTuberen Eiqu Miller goes to Hollywood

Armin vandt i 2015 'Guldtuben' som 'Årets YouTuber', og han var nomineret til en Zulu Award som årets YouTuber i år.

- Hvorfor tror du selv, at du har så meget succes?

- Det kan jeg selvfølgelig ikke svare på med sikkerhed. Men jeg tror, at det er fordi, jeg er anderledes end andre, og det gør mine videoer unikke. Jeg tror, at det er der, min succes kommer fra, siger Armin, der poster alt muligt. En af hans seneste videoer er ham og to venner, der spiller 'overligger'. Den har foreløbig 226.000 set. Se hans video herunder

Armin har tidligere også været nomineret til 'Årets humor' i 'Guldtuben', og dansk/bosnieren har helt sikkert også høstet en del af sin store fanskare på sine morsomme videoer om kedelige emner. Blandt andet har 242.000 fulgt med i, hvordan han laver lektier. Se hans video herunder

- Hvordan ser du dine fremtidsudsigter på YouTube?

- Jeg har ingen idé, for jeg ved ikke, hvad fremtiden byder på. Jeg vil selvfølgelig fortsætte med YouTube, da det er det, jeg elsker mest. Men jeg har udgivet en sang, og der kommer forhåbentlig flere i fremtiden. Så YouTube og lidt musik står den på, regner jeg med, siger Armin.