37-årig mand sigtet for overfald på Jeanette Ottesen

Manden er tidligere kendt af politiet

Politiet mener at have fundet den mand, der står bag det umotiverede overfald på Jeanette Ottesen og hendes kæreste. (Foto: AP)
Politiet mener at have fundet den mand, der står bag det umotiverede overfald på Jeanette Ottesen og hendes kæreste. (Foto: AP)

Jeanette Ottesen kan nu ånde lettet op.

Københavns Politi har afhørt og sigtet en mand for vold mod hende og kæresten, Marco Loughran forrige søndag. Det fortæller politikommissær hos Københavns Politi, Robert Jensen til Ekstra Bladet.

- Vi har haft en person til afhøring i dag, som vi har sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 244, som omhandler vold, siger han.

Manden, der er 37 år gammel, blev dog ikke anholdt og fik efter afhøringen lov til at gå.

Under afhøringen bekræftede manden, at han havde været involveret i voldsepisoden, som kostede Jeanette Ottesen brækkede og forstuvede fingre, mens Marco Loughran fik flækket sit øjenbryn, knækkede fire tænder, fik hul i hovedet og fik revet noget af sit øre op.

Sådan skete overfaldet
Sammen med kæresten blev hun sidste søndag overfaldet, mens parret holdt for rødt på Østerbrogade i København. Da der blev grønt, var Ottesen ikke hurtig nok i optrækket.

Ifølge hendes beretning om, hvad der efterfølgende skete, var det nok til at provokere føreren af en pick-up, som holdt bag dem - en mand med udenlandsk udseende, som ifølge Ottesen havde en lille dreng på omkring 10 år siddende på passagersædet.

- Jeg kigger i bakspejlet, og jeg ser en mand komme tæt på. Jeg når lige at sige: 'Marco, hvem er det?', og så får min kæreste et slag i hovedet med knytnæve - og efter det får han seks knytnæveslag mere, har Jeanette Ottesen tidligere fortalt.

Jeanette Ottesen havde noteret nummerpladen på den bil, overfaldsmanden kørte i og videregav oplysningerne til poltiet.

- Hvorfor går der næsten 10 dage, inden I taler med manden, når I har hans nummerplade?

- Vi skulle lige have afhørt nogle vidner først for at have styr på begivenhederne, siger Robert Jensen til Ekstra Bladet.

- Men der er slet ikke noget galt med de to forurettedes forklaringer. De er detaljerede og fyldestgørende, supplerer Robert Jensen.

Jeanette slap billigt efter hende og hendes kæreste blev overfaldet i deres bil. Men hendes kæreste måtte en tur på hospitalet - han er kommet hjem igen (Foto: Polfoto) Sport på vrangen Svømmestjerne i chok efter overfald: Han havde onde øjne

Marco Loughran og Jeanette Ottesen til galla sidste år. Tirsdag var de udsat for et voldsomt dobbelt-overfald. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Krimi Jeanette Ottesen overfaldet: Folk troede, min kæreste var 'the bad guy'

Manden er tidligere kendt af politiet, men ifølge Robert Jensen er det for småting.

- Den 37-årige mand har ingen relation til bandemiljøet og mig bekendt heller ikke for vold, siger Robert Jensen, der ikke har kommentarer til iagttagelsen omkring, at en dreng skulle have været i bilen.

Han skal sateme betale
I aftes var Jeanette Ottesen til gallapremiere på filmen 'Magic Mike XXL', hvor hun håbede, politiet snart fandt frem til overfaldsmanden.

- Hvis jeg ikke svømmer optimalt til VM, eller hvis jeg slet ikke kan svømme VM - det er jo mit arbejde og den måde, jeg tjener penge på - så går jeg glip af rigtig, rigtig meget, og det skal han sateme betale for, sagde Jeanette Ottesen i aftes.

- Jeg håber virkelig, han bliver fundet, så vi kan få noget erstatning. Og det samme med Marco. Han har knækket fire tænder, og det vil vi også gerne have noget erstatning for - specielt hvis det skal laves i Danmark. Ellers bliver vi nødt til at tage tilbage til London og få det lavet der, fortalte Jeanette Ottesen, der priser sig lykkelig for, at det ikke gik værre.

- Man kan også vende det om at sige, det kunne have været værre. Han kunne være kommet tilbage med en kniv. Heldigvis var det bare knytnæve.

En læser har sendt et billede af situationen, efter at Ottesen og kæresten var blevet overfaldet. Politiet måtte stoppe en bybus, mens der blev optaget beretning fra parret. Den anden bilist var på det tidspunkt forsvundet fra stedet. (Privatfoto)
En læser har sendt et billede af situationen, efter at Ottesen og kæresten var blevet overfaldet. Politiet måtte stoppe en bybus, mens der blev optaget beretning fra parret. Den anden bilist var på det tidspunkt forsvundet fra stedet. (Privatfoto)