3F: Ulovligt arbejde på Remees natklub

Et uanmeldt besøg på Remees nye natklub afslørede rod i papirerne, men ifølge hans advokat er der styr på sagerne

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Luksus-natklubben Arch har allerede inden sin åbning skabt problemer for sin ejer, 'X Factor'-dommeren Remee.

Fredag måtte han tydeligt rørt fortælle sine inviterede gæster, at klubben alligevel ikke var klar til at åbne, og nu er fagforeningen 3F kommet efter den.

Ifølge BT aflagde 3F mandag et uanmeldt besøg på Arch i det indre København. Her ville man tjekke forholdene for et hold udenlandske håndværkere, som arbejder på at gøre klubben klar.

Det viste sig, at byggeriet ikke er registreret i det lovpligtige register, som skal holde et overblik over udenlandsk arbejdskraft i Danmark, og det er i strid med reglerne, siger næstformand i 3F's byggegruppe Palle Bisgaard til BT.

Klaus Riskær ved ikke, hvor meget han kommer til at hænge ud på Arch. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Klaus Riskær om Remees natklub: Derfor gik det galt

Avisen kalder det uanmeldte visit for en 'razzia', men over for Ekstra Bladet kalder Remee 3F's besøg for en 'ikke-historie'.

- Hvis dét var en razzia, altså ham, i den gule jakke fra 3F, der kom og talte lidt med en tekniker...

- Du synes, ordet razzia er lidt overdrevet?

- Ja, lidt? lyder det fra Remee.

(Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Remee tvunget til at droppe åbning af ny klub: - Jeg er så ked af det

Han forklarer, at arbejdet i klubben foretages af en entreprenør, som han har ansat til projektet.

- Han står inde for over for os, at arbejderne har alt i orden i forhold til deres fagforeninger i deres respektive lande, siger han, men overlader de tekniske detaljer til sin advokat, Claus Molbech Bendtsen.

Advokaten fortæller, at firmaet, som står for at bygge klubben, er fra Bulgarien og ejes af en af de førende arkitekter inden for natklubber i Europa. 

Natklubben Arch ligger i Nørregade i det indre København. (Foto: Mogens Flindt)
Natklubben Arch ligger i Nørregade i det indre København. (Foto: Mogens Flindt)
 

- Han har sit eget team af håndværkere og flyver sit hold af specialister ind. De skal registreres, fordi de er udenlandske. Det har de ikke gjort, fordi de ikke har oplevet den regel i andre lande, siger Claus Molbech Bendtsen.

Advokaten har efter 3F's besøg i går været i kontakt med Arbejdstilsynet for at få de udenlandske arbejdere registreret.

Palle Bisgaard fra 3F oplyser, at der sædvanligvis gives en administrativ bøde på 10.000 kroner i en situation som denne, hvor man ikke har registreret udenlandsk arbejdskraft fra starten.

Remee har før vundet 'X Factor' to gange - først med Martin Hoberg Hedegaard i 'X Factors' allerførste sæson og sidste år med sangerinden Emilie Esther. Men det er alligevel noget specielt at vinde med Embrace. Foto: Mogens Flindt X Factor Remee: Vi trodsede alle odds

Ifølge Remee er der intet at udsætte på arbejdsforholdene i hans klub.

- Alle er glade og tilfredse. Det er super dygtige specialister, der arbejder her, og der er ro på. Her er intet byggekaos, og ingen bliver stressede. De har det godt og bor på hotel, siger han.

Arch åbner på fredag for særligt inviterede gæster og har officiel åbning på lørdag.

Fredag blev vinderen af X Factor fundet i DR-byen. (FOTO: Mogens Flindt) X Factor X Factor-vinder: Remee troede ikke, vi ville vinde