Ålen efter exit: I får mig stadig at se nøgen

Peter Aalbæk har ikke planer om at dække sig til, blot fordi han ikke længere er direktør i Zentropa

- Jo mere jeg sidder på min traktor, jo mere udvikler jeg filmideer, siger Peter Aalbæk. (Foto: Jonas Olufson)
- Jo mere jeg sidder på min traktor, jo mere udvikler jeg filmideer, siger Peter Aalbæk. (Foto: Jonas Olufson)

Fredag fortalte Peter Aalbæk, at han træder tilbage som direktør for Zentropa. Den meddelelse blev ledsaget af et billede af den 60-årige filmmand kun iført kåbe og med blottet underliv og ild i 'javertussen'. 

Selvfølgelig, fristes man til at sige. Gennem årene har den flamboyante boss vist sit korpus frem ved alle tænkelige - og utænkelige - lejligheder. 

Og det kommer ikke til at ændre sig, bare fordi han nu er menig medarbejder i det filmselskab, som han og Lars von Trier stiftede i 1992.

Peter Aalbæk stopper som leder i Zentropa i dag. Foto: Mogens Flindt Samfund Aalbæks exit: - Han er nutidens Simon Spies

- Hvis man er patologisk ekshibitionist, som jeg er, er det svært at bekæmpe, siger han til Ekstra Bladet.

- Så vi kommer ikke til at se mindre til dig og din krop fremover?

- Ikke hvis det står til mig. Det er selvfølgelig op til jer, hvordan I redaktionelt vil prioritere. Men når man har noget flot at vise frem, skal man dele det, konstaterer han.

Ålens afskedssalut blev illustreret af et noget atypisk direktørportræt. (Foto: PR)
Ålens afskedssalut blev illustreret af et noget atypisk direktørportræt. (Foto: PR)

Ålen fik i sommeren 2013 konstareret kræft i nyren, men hans helbred har ikke spillet ind på beslutningen om at træde ned fra direktørposten i Zentropa.

- På ingen måde. Hvis jeg var syg, skulle jeg have fortsat. Så havde jeg haft gode muligheder for at trække store forsikringssummer ud, siger han.

- Min afart af nyrecancer er så opereret, at statistisk set er jeg rask, men af egen fri vilje har jeg bedt om fortsat at blive scannet en gang om året. Selv en hypokonder kan jo være syg, lyder det fra Aalbæk.

Jeg er ubetinget den bedste til direktørjobbet, mener Peter Aalbæk Jensen. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Aalbæk: Filminstituttet har ikke nosser til at afvise mig

Nu hvor han ikke længere er boss og dermed slipper for en masse administrativt arbejde kan han bruge endnu mere tid på sin anden passion: sit landbrug, hvor han blandt andet opdrætter grise.

- Jo mere jeg sidder på min traktor, jo mere udvikler jeg filmideer. Det lukker pludselig op for en masse vilde og utænkelig kanaler, fordi man står i solen i sine gummistøvler, forklarer Ålen.

 

Peter Aalbæk er ikke bange for at blotte sig. Her ved en festlig lejlighed i 2008. (Foto: Polfoto)
Peter Aalbæk er ikke bange for at blotte sig. Her ved en festlig lejlighed i 2008. (Foto: Polfoto)

I sin 'afskedstale', som blev sendt ud som annoncer i dagbladet Politiken og i en pressemeddelelse havde filmproducenten en slet skjult hentydning til Det Danske Filminstitut, som han har ligget i krig med, siden de i 2014 satte Zentropas økonomi under skærpet tilsyn.

- Er det slut med at bekrige filminstituttet, nu hvor du ikke er direktør længere?

Peter Aalbæk Jensen var producent på den første Klovn-film, 'Klovn - The Movie', men har fået en check for ikke at røre ved to'eren. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Ålen: Betalt for at holde mig væk fra Klovn

- Det ville jeg være meget ked af. Det er den nektar, jeg har stukket næbbet i i kedelige stunder. Det har en livgivende effekt for sådan en gammel kriger som mig. Man bliver mere og mere stridbar, som man nærmer sig 'knokkelmanden'. Har du ikke lagt mærke til ældre mennesker i en kø? Det er altid noget med at slå ud efter yngre mennesker. Måske fordi man hader dem, der har et længere liv foran sig end en selv, siger Peter Aalbæk.

Peter Aalbæk stiler nu efter at blive administrerende direktør for Det Danske Filminstitut.(Foto: Thomas Sjørup) Filmnyheder Peter Aalbæk søger nyt job