Aamund: Jeg er langt nede over min situation

- Det hele brasede sammen, indtil I hjalp mig, skriver forfatteren i en besked til sin familie

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth

Den folkekære forfatter Jane Aamund, 79, har nu fundet en sygeplejerske, der kan komme forbi hende nogle timer om dagen i hjemmet i Lemvig og tage sig af hende.

Det skriver Jane Aamunds svigerinde, Suzanne Bjerrehuus, i en opdatering på Facebook.

Udmeldingen kommer, efter at Bjerrehuus lørdag efterlyste en pensioneret sygeplejerske, der ville hjælpe Aamund, som har det skidt og falder om.

- Heldigvis fik Jane en henvendelse fra en skøn, ældre sygeplejerske, som havde set opslaget. Hun bor på tæt på Jane og skyndte sig hen og ringede på, da hun så opslaget. Og det var lige, hvad Jane havde brug for. Damen blev ansat på stedet, skriver Bjerrehuus på Facebook.

Bjerrehuus om Jane Aamund: Hun har det skidt og falder om

Aamund: langt nede over min situation
I en mail til Asger Aamund og Suzanne Bjerrehuus takker Jane Aamund for den hjælp, hun har fået.

'Kære begge to, I har reddet min dag og sikkert også mit liv. Jeg var vildt ulykkelig i dag, hvor jeg igen havde et anfald og lå hjælpeløs på gulvet. Jeg er langt nede over min situation, fordi jeg ikke har kunnet gå, ikke kunnet lave mad til mig selv, haft anfald, ikke køre bil mere i mit liv, det hele brasede sammen indtil I hjalp mig. Jeg elsker jer. Tusind tak. Kærlig hilsen Jane'.

Mailen har Suzanne Bjerrehuus søndag delt på sin Facebook-profil.

I tre omgange i løbet af sit liv har Jane Aamund kæmpet mod alvorlige kræftsygdomme.

Lægerne har for år tilbage erklæret hende rask, men de mange strålebehandlinger har tæret på kroppen. I 2014 blev smerterne så voldsomme, at hun stod offentligt frem og fortalte, at hun ønskede aktiv dødshjælp, men familiens modstand afholdt hende fra det.

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth