Årets plakat til hjælp for børnene

Årets børnehjælps-plakat afsløres på Børnehjælpsdagen fredag

Årets plakat tegnet af Carl Quist-Møller. (PR Foto)
Årets plakat tegnet af Carl Quist-Møller. (PR Foto)

- Jeg blev bare så glad, da Børnehjælpsdagen bad mig tegne års-plakaten, siger tegneren Carl Quist-Møller - søn af tegneren Flemming Quist-Møller, der faktisk tegnede plakaten i 2004.

Årets børnehjælps-plakat afsløres på Børnehjælpsdagen i dag, fredag, og det sker ved et arrangement i Kongens Have, hvor anbragte børns drømme sendes til vejr i balloner sammen med Bubber - og Carl Quist-Møller  signerer plakater og viser nogle af sine skitser frem.

Basim har inviteret 150 børn og unge med til X Factor-finalen. (Foto: Linda Johansen) TV Basim har 150 børn med til X Factor-finale

Børnehjælpsdagen har eksisteret siden 1904 og blev skabt for at hjælpe anbragte børn på børnehjem og i plejefamilier i Danmark.

Bliver overset
Et særligt indslag på dagen er den traditionelle års-plakat, som i år kan købes for 100 kroner.

Carl Quist-Møller tegnede den også i 2012,og han anser det for en vigtig sag at hjælpe de udsatte børn.

Carl Quist-Møller blev hyldet af kronprinsesse Mary i forbindelse med tegningen i 2012. (Foto: Henrik Hildebrandt)
Carl Quist-Møller blev hyldet af kronprinsesse Mary i forbindelse med tegningen i 2012. (Foto: Henrik Hildebrandt)
 

- De anbragte børn er ofte lidt hemmelige og bliver derfor overset. Og så tænker jeg nogle gange, at de også kunne være mine egne børn, hvis der nu en dag skete mig og min familie noget.

Kronprinsesse Mary sammen med manden bag årets julemærke, Carl Quist Møller. (Polfoto: Liv Høybye) Danske kongelige Kronprinsessen sætter fokus på julemærker

Romero Brittos nye Mary-portræt. Kongelige Farverigt Mary-portræt afsløret

- Jeg vil vise disse børns optimisme, men også anerkende, at de har fået tab og savn tidligt med i bagagen og lever med det resten af deres liv. Barnet accepterer, at det mørke altid vil være der og er glad på trods, siger tegneren, der har tegnestue på Christianshavn.

Samme som min far
Han er naturligvis bevidst om, at han træder i fodsporene på sin far, Flemming Quist-Møller.

- Jeg synes, at det er sjovt at lave det samme som min far. Det er jo ikke altid, at kunstnerbørn lykkes, og min far og jeg laver faktisk præcist det samme. Udover at tegne og fortælle har vi begge en passion for at spille tromme, siger han.