Årgang 0-forældre flytter til Tyskland

Rachels mor skal igen være præst - og nu for det danske mindretal i Sydslesvig - og 16-årige Rachel bor nu i Argentina

Theresia og hendes datter Rachel kendt fra tv-programmet 'Årgang 0'.(Foto: Niels Henrik Dam)
Theresia og hendes datter Rachel kendt fra tv-programmet 'Årgang 0'.(Foto: Niels Henrik Dam)
Følg Danske kendte

Det blev til hele ni års pause fra præstegerningen for den i dag 50-årige Theresia Treschow-Kühl, der sammen med sin mand Lars og sine børn Rachel og David  blev kendt i hele Danmark for deres medvirken i tv-programmerne 'Årgang 0'. Men nu skal Theresia være iklædt i præstekjolen igen. Hun har nemlig fået job som præst for det danske mindretal i Sydslesvig i Tyskland i den lille by Tarp.

'Årgang 0'-far vil i Folketinget

En barnedåb satte drømmen i gang
Hvordan fandt du ud af, at du pludselig ville være præst igen?

- Jeg blev på et tidspunkt af en veninde spurgt, om jeg ville holde en barnedåb her i foråret. Det sagde jeg ja til, og min mand Lars spillede samtidigt orgel under dåben, fordi der ikke var nogen organist, der kunne spille den dag. Og på et tidspunkt vendte Lars sig om mod mig og sagde: Du skal tilbage og være præst.

- Og så  tænkte jeg ved mig selv. Han har fuldstændig ret. Jeg savner virkelig meget at være præst, fortæller Theresia til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Da jeg i sin tid startede med at arbejde som farmakonom på min mands apotek Løveapoteket i Aabenraa var det en praktisk løsning. Men min kærlighed har altid ligget til at være præst.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den berømte familie fra 'Årgang 0'. Fra venstre sønnen David, far Lars, mor Theresia og datter Rachel. (Foto: Bo Nymann)
Den berømte familie fra 'Årgang 0'. Fra venstre sønnen David, far Lars, mor Theresia og datter Rachel. (Foto: Bo Nymann)
 

Til koncert med 'a-ha'
Theresia tilføjer også, at noget så usædvanligt som en koncert med bandet 'a-ha' også var medvirkende til  hendes beslutning om at blive præst igen:

- Jeg tænkte under koncerten, at her stod der nogle herrer over 50 år og gjorde det rigtigt godt på scenen. De har fornyet sig selv. Så hvorfor skulle jeg ikke også kunne blive en god præst igen, selv om jeg har passeret de 50 år, fortæller Theresia, der efterfølgende begyndte at lede efter ledige embeder og endelig fik jobbet i kirken i byen Tarp i Sydslesvig, hvor der også følger en udmærket embedsbolig med.

Hvordan har du det med, at du skal være præst for det danske mindretal i Sydslesvig?

- Det glæder jeg mig helt vildt til. Det er en super spændende udfordring, som jeg tager meget seriøst. Og det er uhyre interessant at jeg nu skal være præst for det danske mindretal i Sydslesvig.

Årgang 0-børnene løsriver sig

Rachel elsker Argentina
Hvordan går det egentlig med din datter Rachel?

- Det går helt fantastisk. Hun er på udveksling i Argentina, hvor hun er super glad for at være. Hun stortrives og bor i en lille by i det nordlige Argentina ved navn Formosa, fortæller Theresia om sin 16-årige datter Rachel, der rejste til Argentina for en måned siden og som vender tilbage til Danmark den 19. juli til næste år.

- Jeg har skypet med Rachel flere gange, og hun kan allerede tale spansk sammen med sine ny argentinske venner. Rachel har det som en fisk i vandet i Argentina, og jeg kunne faktisk godt forestille mig , at min datter om 10 år måske stadig boede i Argentina og havde et job som f.eks. tv-værtinde, mens hun var gift med en argentinsk kvægavler, griner Theresia.

Rachel fra 'Årgang 0' tager sabbatår

Ægteparrets søn David er i øvrigt på kostskole i Birkerød, hvor han ifølge Theresia også stortrives.

Beholder apoteket i Aabenraa
Theresia og Lars har i forbindelse med Theresias nye job som præst sat deres strandvejsvilla i Aabenraa til salg. Lars vil dog  beholde sit job og sit apotek i Aabenraa og vil pendle frem og tilbage mellem Tarp i Sydslesvig og Aabenraa.

- Det tager ikke mere end en lille halv time at køre den strækning. Så det bliver slet ikke noget problem, siger Lars til Ekstra Bladet. Han er i øvrigt super glad på sin kones vegne.

- Hun har fortjent det job. Hun elsker at være præst.

Mor Theresia er på negleklinik med sin datter Rachel. (Foto: Niels Henrik Dam)
Mor Theresia er på negleklinik med sin datter Rachel. (Foto: Niels Henrik Dam)
 

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.