Annonce:
Annonce:

Ærlig Erik Brandt: Jeg har været døden nær

Den kendte mode- og forretningsmand er stadig under genoptræning efter den lange indlæggelse

Prins Henrik har i mange år været en af Erik Brandt venner. Men fremadrettet må de to herrer lære at feste uden et godt glas vin. Foto: All Over
Prins Henrik har i mange år været en af Erik Brandt venner. Men fremadrettet må de to herrer lære at feste uden et godt glas vin. Foto: All Over
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg er ved at være ovenpå igen. Men det har været en hård omgang. Jeg har været meget syg. Døden nær så at sige, og mine døtre har naturligvis været bekymrede for mig. Men nu går det den rigtige vej. Undervejs mistede jeg evnen til at gå, men den er jeg ved at genvinde, fortæller Erik Brandt.

Brandts datter i vildt angreb: Min far er alkoholiker


Erik Brandt med sine elskede døtre, Emilie og Julie. Foto:  All Over

Annonce:

Da Erik Brandts ældste datter, Emilie, i begyndelsen af januar slog et desperat opråb til sin alkoholiserede far op på sin væg på Facebook, stod det klart, at den kendte mode- forretningsmand igen var begyndt at drikke lidt for meget hvidvin. Men selv om Erik Brandt efterfølgende indrømmede, at han nok havde drukket lidt rigeligt, mente han, at Facebook-opslaget var en storm i et glas vand. Det viste sig dog, at situationen var værre end slem, og på grund af en bule på benet efter et fald blev han indlagt på hospitalet.

Erik Brandt om druk-anklager: Det er sårende

Ordet ’afrusning’ bruges fra flere sider, men det afviser Brandt meget kontant.

- Lad mig slå fast: Jeg havde det meget dårligt, da jeg kom på hospitalet. Rigtig skidt. Jeg havde gået med en lungebetændelse siden december, og den blev behandlet med antibiotika. Og selv om jeg ikke syntes, at jeg drak så meget var kombinationen af hvidvin og penicillin en dårlig idé. Jeg fik en regulær forgiftning, og det er farligt, fortæller han.


Da Erik Brandt stillede op i 'Vild med dans' i 2014 have han tabt en frygtelig masse kilo ved at lægge hvidvinen på hylden. Foto: Mogens Flindt

Annonce:

Intensiv
Indlæggelsen var i januar, og her skete så flere ting oven i hinanden, for det generelle helbred var skidt, så de enkelte symptomer blev diffuse, derfor blev ’ondt i maven’ først registreret, da han kastede op på grund af væskeophobning i maven og fik opkast i lungerne.

- Jeg blev virkelig syg. Dødssyg. Og røg på intensiv. Faktisk lå jeg også i respirator på et tidspunkt. Det var alvorligt, og mere er der ikke at fortælle om det, mener Erik Brandt.

Men når man er blevet 73 år, og har drukket lidt vel meget hvidvin i flere perioder, kan det tage lang tid at blive rask.

Ud over de fire uger på intensivafdelingen har Brandt ligget på hospitalet siden januar og indtil for en lille måned siden, hvor han påbegyndte genoptræningen i Hellerup.

- Jeg kunne sgu’ ikke gå. Ikke at der var sket noget med mine ben, men jeg havde bare ligget stille så længe, at benene lige som ikke rigtigt virkede. Sådan kan det gå i min alder, forklarer med smil i stemmen trods sagens alvor.

Annonce:

- Men det hele er ved at være fint igen. Jeg træner og træner med forskellige hjælpemidler og bliver hele tiden bedre. Det er dejligt at det går fremad. Jeg skal nok blive helt frisk igen, og jeg har masser af planer.

Erik Brandt: Hunden tissede på min kones kiste i kirken

Andy og døtrene

En ting har dog ændret sig: Alkoholen er lagt på hylden.

- Jeg tåler det ikke så godt mere, som jeg har gjort. Sådan er det, siger han.


Erik Brandt og Andy følges ud til Margits grav, hvor de har gode stunder med mor. Foto: Jan Unger

Under hele forløbet har Andy, hans og afdøde fru Margits lille hund været med på hospitalet for at besøge sin far. Den er naturligvis blevet passet, men når det var muligt har den lille ’løve’ sammen med døtrene været med til at holde ’dampen’ oppe hos den normalt så progressive og arbejdsomme forretningsmand.

Ekstra Bladet har i flere omgange talt med døtrene Julie og Emilie, som bekræfter deres fars indlæggelse, men som ikke ønsker at blive citeret, fordi ’far må selv udtale sig i det omfang, han ønsker’.

Annonce:

Erik Brandt om ny kæreste: Jeg er SÅ forelsket

Erik Brandt har flere gange ladet forstå, at han slet ikke har tid til at være syg, for han er i gang med et tv-projekt for Danmarks Radio. 

- Det er hemmeligt, griner han.


Brandt-parret var mondæne både i København og i New York. Foto: Jørgen Sperling

Men ifølge ugebladet Her og Nu er der tale om et filmprojekt, der handler om Margit og Eriks Brandts vilde jetsetliv i 70’erne. Premieren er ifølge ugebladet sat til senere i dette år.

Samtidig lader Erik Brandt over for Ekstra Bladet forstå, at han også har godt fat i en relancering er fruen, Margits design, som var noget af det hotteste, man i parrets velmagtsdage kunne få.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: