Ærlig 'Vild med dans'-stjerne: - Jeg fortryder virkelig

Jakob Fauerby er begyndt at elske at danse, efter han har deltaget i 'Vild med dans'. Faktisk så meget, at han ville ønske, han havde forfulgt det tidligere i livet

Jakob Fauerby og Silas Holst dansede for nylig med bind for øjnene. Video: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Fredag efter fredag har dommerne været imponerede over, hvor meget skuespilleren Jakob Fauerby har udviklet sig i 'Vild med dans', og hvor godt han mestrer teknikken, trinnene og rytmen.

Det har nu ført Jakob Fauerby og hans dansepartner, Silas Holst, hele vejen til de store finaler i Forum Horsens fredag aften.

Da Ekstra Bladet mødte dem søndag formiddag i 'Vild med dans'-studierne forud for den store finale, lagde Jakob Fauerby da heller ikke skjul på, at han elsker at danse. Faktisk så meget, at han fortryder, at han ikke er begyndt at danse noget før.

Flere gange har dommerne i 'Vild med dans' også påpeget, at han burde have forfulgt dansen - måske endda i stedet for skuespillet.

- Jeg ved ikke, om jeg skal tage det som en sviner eller som et kompliment. Helt ærligt ... Jeg fortryder virkelig, og jeg er ikke fan af at fortryde ... Men efter jeg har oplevet det her og har forelsket mig så meget i at danse, så har jeg mange gange tænkt: 'Tænk, hvis man var startet som 15-årig eller som 18-årig'. Imens, der stadig var tid og en krop, der kunne tage det, sagde han til Ekstra Bladet.

- Men så havde vi ikke siddet her i dag, tilføjede Silas Holst med et smil henvendt til sin partner.

- Men der er noget helt særligt ved at opdage, at man kan noget nyt. Det er en vild oplevelse, som jeg ville ønske, at alle kunne prøve. Det må jeg sige, indskød Jakob Fauerby.

 

Derfor er 42-årige Fauerby da også helt sikker på, at han ikke vil lægge dansen på hylden, selvom det snart er slut med 'Vild med dans'.

- Jeg vil fortsætte med dans bagefter. Jeg bliver nødt til at gå til et eller andet nu. Nu har Silas jo en danseskole, så det kan være, at jeg bare skal melde mig på et 'samesex'-hold, og så er jeg jo skuespiller, så det kan også være, at der dukker noget op, hvor jeg kan få lov til at bevæge mig mere, end jeg har gjort før, sagde han med et grin.

'Årgang 0'-stjerne: - Jeg er skuffet

- Det er sjovt, at du har fået modet til det. Det der ville du aldrig have sagt for tre måneder siden, tilføjede Silas Holst henvendt til sin partner:

- Aldrig. Jeg ville ikke en gang have sagt ja. For jeg har jo faktisk været oppe til noget, hvor det krævede, at man kunne danse. Men når de (casterne, red.) har spurgt, om jeg kunne danse, har jeg jo sagt nej. Når man ser dansere i teater og forestillinger og sådan noget, så kommer der en supersmart koreograf ind og snakker et sprog, man ikke kan forstå. Der bliver meget hurtigt talt et sprog, som almindelige dødelige ikke kan forstå, sagde Fauerby og understregede, at han dog nu langt hen ad vejen kan tale med på netop det sprog.

Jakob Fauerby og Silas Holst i en argentinsk tango. Foto: Jonas Olufson
Jakob Fauerby og Silas Holst i en argentinsk tango. Foto: Jonas Olufson
 

Målløs: - Det er fuldstændig surrealistisk

Ser frem til finalen
Nu glæder parret sig til at give alt, hvad de har, når de fredag indtager Forum Horsens og blandt andet skal fremføre deres freestyle.

- Det er, som om i fredags der var det bare en stor lettelse. Det har jo været en lettelse hver fredag at gå videre, men det har jo hele tiden været med tankerne på, at der var noget andet, der skulle overleves. Nu er der ikke mere, der skal overleves. Vi skal have en fed, fed aften foran mange tusinde mennesker, lød det fra Jakob Fauerby, der fortsatte:

Stjernepar i chok: Nærmest ulideligt!

- Jeg er simpelthen så glad og taknemmelig, og jeg er jo den heldigste af alle nydanserne, fordi jeg danser med Silas. Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg, at de andre nydansere ville synes det samme. Han har jo fået mig til at danse, og det gjorde jeg ikke før, så jeg er meget taknemmelig. 

Glæden var ikke til at tage fejl af, da det stod klart, at Jakob Fauerby og Silas Holst var videre i 'Vild med dans'-finalen. Foto: Jonas Olufson
Glæden var ikke til at tage fejl af, da det stod klart, at Jakob Fauerby og Silas Holst var videre i 'Vild med dans'-finalen. Foto: Jonas Olufson
 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind