Annonce:
Annonce:

Afsløring: Han er den femte mand på billedet

Onsdag gik et billede af Peter Aalbæk, Jes Dorph-Petersen, Naser Khader og Frank Jensen viralt. Der har været mange spekulationer om, hvem den femte mand kunne være. Nu kan Ekstra Bladet afsløre, hvem manden er

Jes Dorph, Peter Aalbæk, Frank Jensen, Naser Khader - og Jeppe Brixvold til middag. Foto: Twitter
Jes Dorph, Peter Aalbæk, Frank Jensen, Naser Khader - og Jeppe Brixvold til middag. Foto: Twitter
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den tidligere rektor på Forfatterskolen Jeppe Brixvold er femte mand, der nyder selskab af Jes Dorph-Petersen, Peter Aalbæk, Frank Jensen og Naser Khader til frokost.

Det bekræfter Jeppe Brixvold over for Ekstra Bladet.

Efter historien om frokosten kom frem onsdag 9. februar, har der været mange spekulationer om, hvem den femte mand kunne være.

En sjette mand
Ifølge Jeppe Brixvold var det Peter Aalbæk, der inviterede til frokost. Ligesom med Jes Dorph-Petersen vidste Jeppe Brixvold heller ikke, hvad frokosten skulle handle om, eller hvem der ellers var inviteret med.

Jeppe Brixvold kan desuden fortælle, at der var en sjette mand til stede under frokosten. Hvem sidste mand er, vil han dog ikke fortælle.

- Jeg tror, vi blev inviteret, fordi vi allesammen har prøvet at blive hængt ud i medierne.

Du kan læse om de andres mediestorme her:

Hvilke mediestorme?

Naser Khader

- DR kunne i sommeren 2021 berette om fem sager med kvinder, der anklagede Khader for seksuelle krænkelser gennem to årtier.

- Blandt andet skulle han have forsøgt at tiltvinge en af kvinderne til samleje.

- Det Konservative Folkeparti igangsatte en advokatundersøgelse.

- 18. august valgt Khader at forlade partiet.

Jes Dorph-Petersen

- Dorph blev fyret fra 'Go' aften Live' i januar 2021.

- I en advokatundersøgelse blev Dorph anklaget for grænseoverskridende adfærd og for at have begået overgreb på praktikanter på TV 2.

- Dorph gik selv til medierne og fortalte sin side af historien. Sagen bragte stor omtale, og der blev blandt andet lavet en stor Facebook-gruppe til støtte for Jes Dorph.

- I december 2021 kom dokumentaren 'Metoo: Sexisme bag skærmen', som igen tog fat i krænkelserne.

- Her fortæller en tidligere praktikant om en angivelig tidligere voldtægt. Flere anklager rettes mod Dorph i dokumentaren.

Frank Jensen

- Frank Jensen var overborgmester i København fra 2010 til 2020, hvor han måtte trække sig efter flere anklager om seksuelle krænkelser.

- Han var næstformand i Socialdemokratiet fra 2012 til 2020.

- Han skulle angiveligt have krænket flere kvinder til en julefrokost i 2011.

- Anette Heick kan blandt andet berette om, at Frank Jensen angiveligt skulle have slikket hende i øret til et arrangement.

Peter Aalbæk

- Flere kvinder stod frem i 2018 og fortalte om en krænkelseskultur på Zentropa under Peter Aalbæk, hvilket fik Arbejdstilsynet til at gå ind i sagen.

- Da de ikke fandt anledning til problemer vendte 'Ålen' tilbage til filmselskabet og genoptog det arbejde, han suspenderede sig selv fra som følge af MeToo-bølgen.

- Formand for Danske Filmkritikere og filmanmelder hos Jyllands-Posten Nanna Frank Rasmussen stod også frem og fortalte, hvordan Peter Aalbæk havde gramset på hende og klasket hende i numsen under filmfestivalen i Berlin. Aalbæk selv husker ikke episoden, men kalder den 'plausibel'.

Jeppe Brixvold

- Blev fyret som rektor på Forfatterskolen i 2018 grundet 'alvorlig overtrædelse af adfærdsreglerne på skolen'.

- Han blev fyret, samtidig med at skolens bestyrelse valgte at igangsætte en advokatundersøgelse, fordi 55 forfattere i et brev opfordrede til at iværksætte en undersøgelse på baggrund af rygter om krænkelse og sexchikane

Annonce:

Sagen, hvor den tidligere rektor på Forfatterskolen efter eget udsagn blev 'hængt ud', handler om, at han blev fyret som rektor i 2018 grundet 'alvorlig overtrædelse af adfærdsreglerne på skolen'.

Han blev fyret, samtidig med at skolens bestyrelse valgte at igangsætte en advokatundersøgelse, fordi 55 forfattere i et brev opfordrede til at iværksætte en undersøgelse på baggrund af rygter om krænkelse og sexchikane.

Brassband eller ej
Da Ekstra Bladet talte med Peter Aalbæk i går, kunne han fortælle, at frokosten handlede om, at han ønsker at starte et brassband.

Jeppe Brixvold afviser dog, at han skulle være på vej til at gøre musikalsk karriere i et brassband.

Magnus Barsøe, der i første omgang tweetede billedet, valgte senere på dagen at tage billedet ned igen. Han har ingen kommentarer til, hvorfor han valgte at tage det ned.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om middagen i Ekstra Bladets podcast 'Kvindetribunalet' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: