Annonce:
Annonce:

Afsløring: Han stak Langballe en lussing

Det var den tidligere kanalchef på TV 2 News - Mikkel Hertz - som gav Anders Langballe en lussing til en julefrokost, oplyser flere kilder - som var til stede - til Ekstra Bladet. Hertz nægter klart svar

Mikkel Hertz, som ikke længere er på TV2, gav ifølge flere kilder Anders Langballe en lussing til en julefrokost. Foto: Jonas Olufson
Mikkel Hertz, som ikke længere er på TV2, gav ifølge flere kilder Anders Langballe en lussing til en julefrokost. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Under en julefrokost for chefer på TV 2 gav Mikkel Hertz en syngende lussing til den daværende politiske redaktør på TV 2 Anders Langballe.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af flere kilder, som var til stede ved julefrokosten, men som ønsker at være anonyme.

Anders Langballe ønsker ikke selv at sætte navn på TV 2-chefen bag lussingen, men flere kilder bekræfter uafhængigt af hinanden, at det var den daværende kanalchef på TV 2 News Mikkel Hertz.

Kilderne oplyser samstemmigt, at episoden fandt sted ved den årlige såkaldte 'Legendernes Julefrokost' på en restaurant i København for syv-otte år siden.

Ekstra Bladet har konfronteret Mikkel Hertz, der stoppede på TV 2 i juni i år, men han har ikke ønsket at svare klart på beskyldningen.

Annonce:

Først kan han 'ikke forestille' sig at have slået Anders Langballe, men da spørgsmålene konkret handler om 'Legendernes Julefrokost' nægter Mikkel Hertz at svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

Mikkel Hertz: Jeg kan huske Legendernes Julefrokost

Ekstra Bladet har konfronteret Mikkel Hertz om den lussing han gav Anders Langballe ifølge flere kilder.

- Anders Langballe skriver på Twitter om fysisk vold på TV2, flere kilder oplyser, at det var dig, som slog ham.

- Det kan jeg ikke forestille mig.

- Det skulle være til Legendernes Julefrokost, hvor du har slået ham.

- Nå, ja ja.

- Kan du huske det?

- Jeg kan huske Legendernes Julefrokost. Dem har der været mange af.

- Langballe har så været med til en af dem, hvor det angiveligt udvikler sig til et skænderi mellem dig og ham.

- Anders Langballe har sagt og skrevet så mange ting, som jeg ikke har kommenteret. Det har jeg ikke lyst til.

- Men dit navn bliver nævnt af flere, som personen der har slået.

- Yes, jeg har forstået, hvad du siger. Men Anders har jo skrevet en hel bog om alt, hvad han mener at have oplevet på TV2.

- Ja, men han har ikke omtalt det her med fysisk vold før.

- Det har jeg heller ikke kommenteret.

- Du vil ikke sige, om det var dig, eller det ikke var dig?

- Jeg løber igen.

- Du vil ikke sige ja eller nej til at have slået Anders Langballe?

Mikkel Hertz lægger på.

Har meldt det til ledelsen
Den tidligere politiske redaktør Anders Langballe oplyste tidligere til Ekstra Bladet, at han har meldt den fysiske vold til TV 2's nuværende administrerende direktør Anne Stig Christensen.

- Jeg har meget detaljeret redegjort for fysisk vold over for Anne Stig Christensen - både på skrift og tale - om hvad jeg selv har oplevet på TV 2 med forskellige chefer, hvor én er meget central nu, sagde Anders Langballe.

'Hvis man ikke indordner sig...'
Det er første gang, at Anders Langballe offentligt omtaler den fysiske vold, som han mener sig udsat for i sin tid på TV 2 og som flere kilder nu bakker op om.

- Den meget konkrete episode ligger mange år tilbage i tiden, og den var et udtryk for brutaliteten i ledelsen. Hvis man ikke indordner sig, så kan det udmunde i fysisk vold, fortalte den tidligere politiske redaktør.

Annonce:

'Lussing som ledelsesredskab'
På Twitter nævner han dog selv en 'lussing' som et eksempel på fysisk vold.

'Det kunne eksempelvis være at bruge en lussing som ledelsesredskab, når laverestående skal bankes på plads i en tilspidset situation', skriver Anders Langballe.

Møderne om den fysiske vold med den nuværende TV 2-ledelse fandt sted for omkring et år siden, 'dengang advokatundersøgelsen kørte på TV 2' ifølge Anders Langballe.

TV2 bekræfter møde

TV 2's direktør Anne Stig Christensen bekræfter over for Ekstra Bladet, at hun har holdt møder med Anders Langballe.

'Jeg har haft gode samtaler med Anders Langballe, hvor jeg blandt andet støttede ham i at udgive en bog om sine erfaringer med et hårdt arbejdsliv', siger hun i et skriftligt svar via tv-stationens presseafdeling.

'Anders Langballe er kritisk over for vores kultur, og vi har også erkendt, at der er problemer i TV 2's kultur, som vi er i gang med at gøre op med. Men igen: Vold er aldrig acceptabelt!', skriver Anne Stig Christensen.

Ekstra Bladet har spurgt TV 2, om den påståede vold har haft nogen konsekvenser for personer, men TV 2 udtaler sig ikke om personalesager - uanset om de måtte have fået konsekvenser eller ej.

Slipper udenom
Anders Langballe mener ikke, at den nuværende ledelse - heriblandt også nyhedsdirektør Ulla Pors Nielsen - har forholdt sig til problemet. Det handler kun om MeToo i kølvandet på tv-dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' på discovery+, hvor 11 kvinder står frem.

- Jeg synes, den nuværende ledelse på TV 2 slipper udenom, fordi man ikke kan isolere problemet til MeToo. Det er bredere end det, fortæller han.

Den udlægning er TV 2-bossen dog ikke enig i.

'Vi forholder os i dén grad til vores kultur, og vi har taget grundlæggende fat i at ændre på de områder, hvor vi har en usund arbejdskultur', skriver Anne Stig Christensen.

'Vi er samtidig helt bevidst om, at krænkende adfærd ikke alene handler om seksuelle krænkelser. Det er en stor del af vores kulturarbejde – og obligatorisk for alle ledere – at blive uddannet i håndtering af krænkende handlinger', lyder det.

Langer ud efter chef i bog
I mange år var Anders Langballe fast inventar på danskernes tv-skærme, når de tunede ind på TV2.

Han var ansat som politisk redaktør fra 2011 og frem til 2020, hvor han gav danskerne indblik i, hvad der rørte sig på Christiansborg.

I sin bog 'Forfra' beskriver den tidligere politiske redaktør en hårdkogt arbejdskultur, som gjorde, at han følte et enormt pres for hele tiden at skulle bevise sit værd. Det endte med stress og to blodpropper i hjernen.

Annonce:

I bogen langer Anders Langballe særligt ud efter den tidligere nyhedsdirektør på TV 2 Mikkel Hertz.

'Chefen var den senere nyhedsdirektør Mikkel Hertz, som jeg ad åre fik et godt og fortroligt samarbejde med som politisk redaktør, men som også var en bærer og bevarer af den hårde, maskuline ledelsesfilosofi og kultur, som jeg til sidst slog mig så hårdt på, at jeg måtte begynde forfra på livet', står der blandt andet i bogen.

Anders Langballe beskriver forløbet op til sin sygdom nøje i bogen 'Forfra'.
Anders Langballe beskriver forløbet op til sin sygdom nøje i bogen 'Forfra'.

Hans beretning kom i kølvandet på flere fortællinger om en sexistisk kultur på TV 2, som Anders Langballe kobler til den ledelsesstil, han kalder 'brutal'.

Ville sige op
I sin bog fortæller Anders Langballe, at han flere gange forsøgte at tage sine overvejelser og bekymringer om den mistillid og stress, han følte, op med Mikkel Hertz, men at han aldrig kunne trænge igennem til ham.

I det tidlige efterår 2018 kulminerede det hele for Anders Langballe i nogle meget kontante samtaler med nyhedsdirektør Mikkel Hertz, og beskeden var kort og godt, at hvis Langballe ikke kunne klare mosten, måtte han smutte, skriver han i bogen.

Mikkel Hertz forårsagede panikangst hos Anders Langballe, fortæller Langballe i bogen 'Forfra'. Foto: Anthon Unger
Mikkel Hertz forårsagede panikangst hos Anders Langballe, fortæller Langballe i bogen 'Forfra'. Foto: Anthon Unger

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om sagerne på TV 2 i Ekstra Bladets podcast 'Kvindetribunalet' herunder eller i din podcastapp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: