Alexandra flytter ind hos Elkjær

Grevinden har købt fodboldlegendens villa i Charlottenlund for 9,95 millioner kroner

Alexandra flytter ind hos Preben Elkjær. Dog først når han og konen er rykket ud. Foto: All Over Press/Boliga
Alexandra flytter ind hos Preben Elkjær. Dog først når han og konen er rykket ud. Foto: All Over Press/Boliga
Følg Danske kendte

Alexandras første dag på nyt job: Eleverne udvandrede

Efter halvandet år i indre by er grevinde Alexandra tilbage i whiskybæltet. Den 53-årige eksprinsesse har nemlig købt Preben Elkjærs hus på Vilvordevej i Charlottenlund, som hun overtager 15. januar. Det fremgår af Tinglysningen.

Etplansvillaen, der er bygget i 1963 og som mægleren kaldte 'luksuriøs' og 'indflytningsklar', har seks værelser fordelt på 215 kvm, mens selve grunden er på 939 kvm.

- Den lejlighed, jeg bor i nu, har hele tiden været en midlertidig løsning, indtil jeg fandt det helt rigtige. Jeg har været rigtig glad for at bo inde i byen, men jeg har hele tiden gerne villet tilbage til naturen tæt på grønne områder, oplyser grevinde Alexandra til Ekstra Bladet.

- Der er naturligvis også den fordel ved huset, at det er tæt på drengenes far, tilføjer hun.

Alexandras nye hjem i Charlottenlund. Foto: Boliga
Alexandras nye hjem i Charlottenlund. Foto: Boliga

Alex' advokat: Hun vil videre med sit liv

Alex' nye hjem må siges at være noget mindre end pragtvillaen på Svanemøllevej, som hun solgte sidste år. Her havde det tidligere medlem af kongehuset og hendes to sønner hele 356 kvm at boltre sig på.

Men sønnerne er også ved at blive voksne, og kun 15-årige prins Felix bor hjemme hos sin mor. Prins Nikolai, der fyldte 18 år i august, har været kostelev på Herlufsholm Kostskole siden 2014. Han afslutter 3. g til sommer.

Elkjær og hans belgiske hustru, Nicole Marchand, købte villaen i 2007 for 9,7 millioner. I juni satte de den til salg for 9,95 millioner kroner, så Grevinden har altså ikke fået så meget som fem øres nedslag i prisen.

Charlottenlund er Danmarks tredjedyreste postnummer målt på kvadratmeterpris kun overgået af Østerbro og Frederiksberg.

Scorede 17 millioner
Men millionbeløbet er da også bare et greb i lommen for Alexandra, der solgte huset på Svanemøllevej mellem Hellerup og Østerbro, som hun havde fået kvit og frit efter skilsmissen med prins Joachim i 2005, for hele 23 millioner kroner.

Selv efter Alex' lån på 6.195.000 kroner i huset var betalt ud, efterlod det hende med en fyrstelig fortjeneste på knap 17 millioner.

Alexandra solgte pragtvillaen på Svanemøllevej i april 2016. Foto: Thomas Wilmann
Alexandra solgte pragtvillaen på Svanemøllevej i april 2016. Foto: Thomas Wilmann
 

Alexandra slog for nyligt fast, at hun ikke har nogen planer om at flytte til udlandet, selvom hun for tiden er gæsteprofessor på Indiana University Kelley School i USA.

- Det er altid spændende at få et større netværk og møde nye mennesker – også i udlandet. Og det beriger mig at have flere forskellige projekter. Men Danmark er mit hjem, og her har jeg min familie, så uanset hvad er det også min base, fortalte Alexandra for nyligt i 'Aftenshowet'.

Preben Elkjær bekræfter hussalget overfor Ekstra Bladet, men har ikke yderligere kommentarer til den ekskongelige køber. Han fortæller, at han og konen har købt en lejlighed nord for København.

Apanagen ryger: Nu skal Alexandra på arbejde

Alex' nye liv
Siden hun blev separeret fra prins Joachim i 2004 og skilt året efter har Alexandra modtaget apanage af den danske stat takket være en særlov.

2,4 millioner kroner modtog hun sidste år. Til sammenligning får hendes kongelige eksmand 3,5 millioner. Mange havde nok forventet, at Alex, der var vicedirektør i managementfirmaet GT Management Ltd i Hong Kong, da hun lærte sin prins at kende, ville gøre comeback i forretningslivet efter skilsmissen og tjene sine egne penge, men bortset fra en bestyrelsespost i medicinalfirmaet Ferring, er det ikke blevet til såkaldt almindeligt arbejde for eksprinsessen.

Men sidste forår genaktiverede hun enkeltmandsvirksomheden Grevinde Alexandra, der er registreret som et pr- og kommunikationsfirma.

Og i juni kom så den helt store overraskelse. Alex meddelte i en pressemeddelelse, at hun frasiger sig sin årlige ydelse fra 22. juli 2020, hvor hendes yngste søn, prins Felix, bliver myndig. Til den tid er hun 55 år gammel.

Siden har hun udgivet en bog om etisk ledelse i samarbejde med en amerikansk professor, 'How Ehtical Leaders Build dynamic Businesses - The Sincerity Edge' som udkom 5. september, og fungerer for tiden som såkaldt ’leader-in-residence’ på amerikanske Indiana University Kelley School.

Når hun går på pension, er det dog igen de danske skatteydere, der hænger på hendes forsørgelse. Her forventer hun at modtage en 'pensionsydelse på tjenestemandslignende vilkår'. Den kan løbe op i 600.000 kroner om året.

Alexandra til prins Nikolais 18-års fødselsdag på kongeskibet Dannebrog. Foto: Tariq Mikkel Khan
Alexandra til prins Nikolais 18-års fødselsdag på kongeskibet Dannebrog. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Rundt om Alex

November 1995: Den daværende Alexandra Christina Manley siger ja til prins Joachim i Frederiksborg Slotskirke. Parret slår sig ned på Schackenborg Slot i Sønderjylland og bliver forældre til prins Nikolai i 1999 og prins Felix i 2002.

 

September 2004: Parret meddeler, at de skal separeres. Syv måneder senere bliver de skilt, og prins Joachim køber en 356 kvm stor luksusvilla på ydre Østerbro til Alexandra efter parrets skilsmisse. Pris? 7,25 mio. kr. Forinden har den daværende landbrugsprins solgt Schackenborg Slotskro for at få råd til huskøbet.

 

Marts 2007: Kirkeklokkerne ringer igen for Alex, der gifter sig med den 14 år yngre filmfotograf Martin Jørgensen. Dermed mister hun titel Hendes Højhed Prinsesse Alexandra, men bliver i stedet grevinde af Frederiksborg.

 

September 2015: Efter otte års ægteskab er det slut. Alexandra meddeler, at hun skal skilles fra Martin Jørgensen.

- Vi har ikke de samme værdier længere, og jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen, fortæller hun.

 

Februar 2016: Alexandra sætter villaen til salg for 25 mio. kr. Under to måneder efter er den solgt for to millioner under udbudsprisen til den blot 23-årige Coloplast-arving Louise Find.

 

Juni 2016: Alex flytter ind i en mondæn syv-værelses lejelejlighed i Store Kongensgade i centrum af København. Ifølge ugebladet Se og Hør er lejligheden på 301 kvm og koster 40.000 om måneden – eksklusiv forbrug vel at mærke.

 

Juni 2017: Nu vil hun stå på egne ben. Alexandra meddeler, at hun frasiger sig sin apanage på 2,4 millioner kroner fra 2020, hvor Felix bliver myndig.

Alexandra og Martin blev lynskilt på nettet

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.