Annonce:
Annonce:

Amalie om fire aborter: Hold kæft hvor var det dumt

- Jeg har været uansvarlig, siger den 24-årige vordende mor

Amalie har skabt stor debat med et ærligt blogindlæg om sine aborter. (Foto: Rumle Skafte)
Amalie har skabt stor debat med et ærligt blogindlæg om sine aborter. (Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Amalie Szigethy har skabt stor debat, efter at hun søndag ærligt fortalte på sin blog, at hun har fået fire aborter, siden hun blev gravid første gang som 19-årig.

Onsdag aften var hun i DR’s 'Aftenshowet' for at fortælle om, hvorfor hun har valgt at være åben om sine afbrudte graviditeter.

- Jeg havde rigtig mange piger, som skrev til mig på min blog og gerne ville vide om mine aborter, og det var svært for mig at starte indlægget, for hvad skal jeg sige, forklarede Amalie.

Hendes ærlighed på bloggen har affødt kraftige reaktioner. En af dem, der blev forarget, var Paradise Hotel-deltageren Fie Laursen.

- Nej, Amalie - det er ikke et tabu, det er et mord på fire hjælpeløse børn, skrev hun på sin blog ligesom mange kom med lignende kommentarer på Facebook.

Jeg har ikke dræbt nogen
I 'Aftenshowet' kommenterede Amalie de voldsomme reaktioner.

Annonce:

- Først og fremmest har jeg ikke dræbt nogen, for da jeg har fået foretaget de her aborter, har jeg ikke været længere henne end femte uge. Da har det jo ikke engang udviklet sig til et foster for at sige det rent ud, lød hendes svar.

Amalie føler, det er det perfekte tidspunkt at være gravid på. (Foto: Jakob Jørgensen)
Amalie føler, det er det perfekte tidspunkt at være gravid på. (Foto: Jakob Jørgensen)

Amalie: Jeg har fået fire aborter

Den 24-årige tidligere deltager i ‘Paradise Hotel’ er afklaret med sine aborter og siger, at hun har lært af det.

- Det er da uansvarligt. Jeg har været uansvarlig, men så må folk sgu tage en kiks og komme over det, livet går videre, sagde hun og fortsatte:

- Jeg var jo bare så ung og naiv, og jeg har lært af det i dag og vil ikke begå samme fejltagelse igen. Jeg gjorde det, og hold kæft hvor var det dumt, sagde hun.

Perfekt tidspunkt
'Aftenshowets' vært Ulla Essendrop spurgte Amalie, hvordan hun havde det, når hun fik foretaget aborterne.

- Jeg havde det jo ikke specielt godt. Jeg kan ikke lige komme tilbage til følelsen, for jeg er ikke en af de kvinder, som er gået decideret ned af det. Jeg er sgu meget stærk. ‘Så er det op på hesten igen, og så kigger vi lige ud og ikke tilbage’, svarede Amalie.

Annonce:

Amalie dybt rystet over diskotekejers død

Amalie taler om den frygtede SAS-syge

Til sommer bliver hun mor for første gang og føler sig, i modsætning til de andre gange, hun har været gravid, helt klar.

- Jeg har prøvet det, jeg skulle, og da jeg så, hvor jeg var i forhold til min karriere, og hvem jeg havde omkring mig af familie, tænkte jeg, at nu var det det perfekte tidspunkt at blive mor på, sagde Amalie, som sluttede med en klar opfordring:

- Man skal ikke bruge abort som prævention, man skal bruge beskyttelse. Og man skal ikke være så dum, som jeg har været. Man skal ikke begå de samme fejl, som jeg har lavet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Amalie, men hun er ikke vendt tilbage. På Instagram skriver hun, at hun ikke har tænkt sig at tale om abort-indlægget andre steder end i ‘Aftenshowet’.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: