Annonce:
Annonce:

Amalies eksfyr tiltalt i kæmpe sag om hvidvask og hæleri

Mikkel Skelskov, der har barn med realitystjernen Amalie Szigethy, har ført sig frem som succesfuld iværksætter på tv. Nu er han tiltalt for hæleri af 9,4 millioner kroner i en omfattende sag om hvidvask af 500 millioner kroner - han nægter sig skyldig

Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov var kærester i et år, da hun blev gravid med datteren Josephine. De to har siden fødslen af datteren kæmpet om samværsretten. Foto: TV3
Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov var kærester i et år, da hun blev gravid med datteren Josephine. De to har siden fødslen af datteren kæmpet om samværsretten. Foto: TV3
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Ved du noget om sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms til 1224.

Mikkel Skelskov, faderen til Amalie Szigethys datter, er tiltalt i en omfattende sag om hvidvask og hæleri af grov beskaffenhed.

I alt 16 personer er tiltalt i sagen, der er blevet kendt i offentligheden under navnet 'Operation Greed', for at have begået moms- og skattesvig samt hæleri for beløb på næsten 500 millioner kroner.

Det viser et anklageskrift, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Af anklageskriftet fremgår det, at 26-årige Mikkel Skelskov som direktør for vekselbureauet Cash Me Aps har brudt både straffeloven og hvidvaskloven i forbindelse med transaktioner til en samlet værdi af mindst 9.423.041 kroner.

Tiltalen mod Mikkel Skelskov

Mikkel Skelskov er tiltalt for hæleri af grov beskaffenhed og hvidvask.

Af anklageskriftet fremgår det, at Mikkel Skelskov var ejer af og direktør for vekselkontoret Cash Me Aps.

I perioden 1. januar 2015 til 1. oktober 2015 har Cash Me Aps ifølge anklageskriftet fået 9.423.041 kroner ind på sin konto i Arbejdernes Landsbank.

De penge blev af flere omgange overført til to forskellige vekselkontorer med henblik på veksling og efterfølgende udbetaling, selvom Mikkel Skelskov vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra ulovlige handlinger.

Ligeledes er han tiltalt for at have brudt hvidvaskloven i samme periode. Som direktør og ejer af Cash Me Aps har han ifølge anklageskriftet forsætligt eller groft uagtsomt optaget forretningsmæssig forbindelse med et selskab, der er involveret i Greed-sagen. I den forbindelse har han udført transaktioner til en samlet værdi af minimum 9.423.014 kroner.

Ligeledes er han tiltalt for brud på hvidvaskloven ved ikke at have undersøgt formålet med de mange transaktioner uden at have undersøgt formålet, selvom transaktionerne på grund af deres antal, størrelser og karakter menes at kunne have tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Desuden har han ikke noteret og opbevaret resultatet af sådanne undersøgelser.

Anklageskriftets sidste punkt angående Mikkel Skelskov drejer sig ligeledes om brud på hvidvaskloven, idet Mikkel Skelskov udførte transaktioner til en samlet værdi af minimum 9.423.014 kroner uden at have underrettet Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Han har ifølge anklageskriftet heller ikke sat transaktionerne i bero, selvom de på grund af deres antal, størrelse og karakter gav anledning til mistanke om tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme.

Annonce:

Mikkel Skelskov er kendt for realityprogrammet 'Amalies baby' og sit mildest talt stormfulde forhold til Amalie Szigethy. I TV3-programmet førte han sig frem som succesfuld iværksætter, og han har også omtalt sig selv som netop en succesfuld forretningsmand på Facebook og Instagram.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Kendte ikke til ulovlighederne
Mikkel Skelskov vil ifølge sin advokat, Ole Schmidt, ikke tale med pressen. Forsvareren slår samtidig fast, at hans klient nægter sig skyldig i tiltalen.

- Han (Mikkel Skelskov, red.) kan ikke erkende de forhold, han er tiltalt for. Han er tiltalt for hæleri af 9,4 millioner kroner, hvilket er omsætningen for vekselbureauet i hele perioden, siger Ole Schmidt.

Ifølge advokaten var Skelskov ikke klar over, at vekselbureauet blev brugt til hæleri og hvidvask. Derfor er Mikkel Skelskov også yderligere tiltalt for tre forhold af brud på hvidvaskloven, som retten skal tage stilling til, såfremt han ikke bliver kendt skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Annonce:

- Kan han ikke blive dømt for hæleri, så er han sekundært tiltalt i forhold til hvidvasklovgivningen. Det er, fordi der kan man dømmes selv for grov uagtsomhed.

Forsvarsadvokaten fortæller også, at hans klient på intet tidspunkt har været varetægtsfænglset i sagen, Og at han tager det forholdsvist roligt, selvom han er en af de tiltalte i Operation Greed.

Intet navneforbud
Mikkel Skelskov er ikke beskyttet af et navneforbud, selvom det gør sig gældende for de fleste af de 15 andre tiltalte i den meget omfattende hvidvasksag. Hans advokat har over for retten begæret, at Mikkel Skelskov skal indbefattes af navneforbud, men det har retten ikke taget stilling til endnu.

- Min begrundelse for, at jeg bad om navneforbud for Mikkel, er, at det savner mening, at der ikke er navneforbud for ham. Igennem ham kan man måske identificere de andre tiltalte. Enten skal der navneforbud for dem alle, ellers skal der ikke være navneforbud.

- Det svarer til, at man tiltaler Olsen Banden, men det kun er Egon Olsen, der har navneforbud, fortæller Ole Schmidt.

Annonce:

Anklager i Operation Greed Maria Cingari har ifølge forsvarsadvokaten, tilsluttet sig en ophævelse af navneforbuddet mod de andre tiltalte i sagen, da den har samfundsmæssig interesse.

På et retsmøde 12. december tager retten stilling til, om alle de sigtedes navneforbud skal ophæves.

Fakta om Operation Greed

Operation Greed er en kæmpe sag, hvor 16 personer og tre selskaber er tiltalt for at havde snydt med skat og moms i forskelligt omfang.

De tiltalte skulle have begået moms- og skattesvig samt hæleri for beløb på næsten 500 millioner kroner.

Politiet og anklagemyndigheden er af den opfattelse, at de 16 personer har været en del af et organiseret kriminelt netværk, der har begået kædesvig.

Kædesvig er, når en kæde af selskaber har lavet fiktive faktureringer. De mange penge, som de 16 har snydt sig til gennem falske kvitteringer, har de hævet og sendt gennem en lang kæde af virksomheder for at hvidvaske dem.

Formålet har - ud over hvidvask - været, at man har kunnet snyde med skat og moms gennem de fiktive faktureringer og mange transaktioner.

Ud af de 16 tiltalte sidder fem personer stadig varetægtsfængslet. Det har de været siden oktober 2017, da et stort antal betjente rykkede ud for at foretage anholdelser.

Politiet har i forbindelse med Operation Greed foretaget en omfattende ransagning på intet mindre end 39 adresser, hvor der blev beslaglagt værdier for over 70 millioner kroner.

Anklageskriftet mod de 16 tiltalte er på 77 sider. Selve sagen, der skal føres i retten, er på over 50.000 sider, hvor blandt andet 5158 kvitteringer er blevet gennemgået.

Retssagen i Operation Greed starter 19. december i Københavns Byret. Der er afsat 77 retsdage til sagen, og efter planen vil der først falde dom i januar 2020.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Skelskovs brogede fortid

Et hurtigt kig i cvr-registeret afslører en række konkurser og opløste selskaber, hvor Mikkel Skelskov har været direktør eller siddet i bestyrelsen. Faktisk er der ikke en eneste af virksomhederne, der ikke er under konkurs eller opløst efter konkurs.

Det til trods for, at Mikkel Skelskov tidligere har pralet over for Ekstra Bladet med, at han ’aldrig selv er gået konkurs og har aldrig lavet noget, der ikke er lykkedes'.

Værst er det gået med natklubben Gold, der lå i det indre København.

Natklubben blev kørt med et underskud på flere hundredtusinder kroner, inden Skelskov overdrog klubben til sin bedrageridømte ven Mads Dinesen, der primært er kendt som 'Champagnedrengen'.

Annonce:

Efter natklub-konkurs: Amalies eksfyr dømt i retten

Hævninger for 138.000
Efter sit natklubeventyr blev Mikkel Skelskov i marts 2017 idømt to års konkurskarantæne, der betød, at han hverken måtte lede eller stifte selskaber.

Fra natklubselskabet var der ifølge kuratoren af boet blevet foretaget kontante hævninger og overførsler til Mikkel Skelskovs konto for 138.000 kroner. Det forklarede han dog med, at han havde haft udlæg for renoveringer af natklubben.

I et halvt år var der heller ikke blevet ført regnskab på natklubben, ligesom at der tidligere havde været mangelfuld bogføring. Ligeledes var der ikke blevet foretaget nogen indberetninger til Skat.

Tilbage i 2012 stiftede Mikkel Skelskov ligeledes to selskaber, Happyphone Smba, der skulle sælge tilbehør til mobiltelefoner, og Mygo ApS, der skulle fungere som internetbutik.

Annonce:

Det ene af selskaberne er opløst efter konkurs, mens det andet står som værende under konkurs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: