Anja Fonseca led af bulimi: Derfor frygtede hun graviditetskvalme

Vejrværten var bange for, at hendes graviditet ville give hende tilbagefald

Det er ligesom at stille et glas vin foran næsen på en alkoholiker, fortæller Anja Fonseca, til Vores Børn. (Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)
Det er ligesom at stille et glas vin foran næsen på en alkoholiker, fortæller Anja Fonseca, til Vores Børn. (Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)

I 17 år var Anja Fonsecas liv styret af sygdommen bulimi med ædeflip og orgier af mad, som efterfølgende blev kastet op.

Selv om hun er kommet over sin spiseforstyrrelse, kastede den alligevel skygger, da vejrværten i 2015 blev gravid for anden gang.

Anja Fonseca var nemlig nervøs for, om graviditeten ville give hende tilbagefald, skriver Vores Børn.

– Man har større risiko for tilbagefald, når man bliver gravid. På grund af hormonerne, og fordi kroppen ændrer sig. Hvor mange spiseforstyrrede synes, det er megafedt at skulle tage på og være ude af kontrol med det, siger hun til bladet.

Anja Fonseca led af bulimi i 17 år. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Anja Fonseca stor-roses for bog. Læs uddrag her

Især tanken om graviditetskvalme fyldte i hendes bevidsthed.

- Jeg tænkte: 'Hvad hvis jeg kaster op igen? Vil jeg så kunne lade være med at gøre det ekstra meget?'. Det er ligesom at stille et glas vin foran næsen på en alkoholiker, fortæller Anja Fonseca, der fødte sin lille datter i december sidste år.

I 2014 udgav hun bogen 'I morgen stopper jeg', om sin lange kamp mod bulimien, som kom helt ud af kontrol og i flere år dominerede hendes liv.

Anja Fonseca - hvide pletter på hjernen har vist sig at være sklerose. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Anja Fonseca: Jeg har sklerose

– Nu har jeg båret på denne hemmelighed så længe, og jeg længes efter bare at være ærlig. Jeg vil ikke længere lade som om, og jeg vil ikke længere have skjulte agendaer. Samtidig vil jeg også gerne hjælpe andre, der måske kan bruge min erfaring til noget, sagde hun dengang til Alt for Damerne.

Samtidig fortalte hun om, hvilket forhold hun har til mad i dag.

- Jeg spiser det, jeg godt kan lide, og som gør, at jeg får det godt. Men jeg er ikke der, hvor jeg spiser ubekymret. Derfor kan jeg også blive helt fascineret af folk, der har et helt ukompliceret forhold til mad. Folk som siger: Nu er jeg sulten, nu snupper jeg en sandwich. Som ikke bruger energi på at tænke på mad og ikke tillægger den en så stor betydning, sagde hun.

Underholdning Anja Fonseca: Jeg kastede op, inden jeg gik på tv

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Anja Fonseca.