Anja i kjoledrama: 'Den vildeste ændring i ti år'

Buksedragt eller rød kjole? Det spørgsmål har bragt sindene i kog og fået de sociale medier til at koge, før australsk-danske Anja i næste uge skal forsvare de danske farver ved Eurovision Song Contest

Anja om sin deltagelse i MGP.

Anja Nissen er havnet i et sandt stormvejr forud for næste uges semifinaler og finale - forhåbentlig med dansk deltagelse.

Den dansk-australske sangerinde, der repræsenterer Danmark med sangen 'Where I Am', har været et stort samtaleemne alene på grund af valget af scenetøj. Det skriver dr.dk.

Frække Nikita Klæstrup: - Hvem skal jeg give et blæs?

Furoren blev skabt, da Anja Nissen dukkede op til prøverne i en buksedragt i grønne nuancer og en ferskenfarvet top, som bestemt ikke faldt i Grand Prix-fansenes smag. Derfor havde Anja til den sidste prøve forud for næste uges shows skiftet til den røde kjole, som hun også bar under det danske Melodi Grand Prix tidligere i år.

Anja Nissen i den røde kjole ved det danske Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt
Anja Nissen i den røde kjole ved det danske Melodi Grand Prix. Foto: Mogens Flindt
 

Nu har hun så truffet sit valg sammen med DR-folkene. Det bliver den røde kjole, designet af Elsa Adams, som Anja i næste uge kommer til at vise frem foran knap 200 millioner seere verden over.

Teenagestjerne med pivfræk kavalergang
- Der var en utrolig negativ stemning omkring buksedragten, så vi har besluttet os for at gå med den røde kjole. Jeg er vild med buksedragten, men den passer måske ikke helt til sangen og til scenen – det sker sommetider, når man ser det hele i én sammenhæng, sagde Anja ifølge dr.dk.

Ved alle koreografiprøverne op til finalen har Anja haft den nu fravalgte buksedragt på og der har været bestilt lys og grafik efter buksedragtens farver.

Line Baun: Det går lige i trussen

Derfor tøver DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, da heller ikke med at kalde beslutningen om at ændre scenetøjet blot fem dage inden den vigtige semifinale for 'yderst drastisk'.

Fræk tv-diva forlader byen

- Det er den største, vildeste og mest drastiske ændring, jeg har været med til i mine ti år i Eurovision, siger han og uddyber:

- Siden prøven i tirsdags er folk gået rimelig bersærk rundt omkring på de sociale medier, ligesom jeg også selv har fået flere hundrede mails fra folk, der gerne ville have den røde kjole tilbage. Det har virkelig betydet noget, at folk har ment noget og skrevet til os, og nu har vi altså valgt at lytte til folket, siger Jan Lagermand Lundme til dr.dk.