Anna Thygesen: - Dyrby har slagtet sig selv

Anna Thygesen mener ikke, at hun er hovedårsag til, at Michael Dyrby nu er fortid på B.T. Han ligger, som han har redt, siger hun. 'Hendes mening er den mindst interessante i Danmark,' svarer Dyrby

Anna Thygesen er med egne ord ligeglad med, om Dyrby har mistet sit job eller ej. For hende var det bare vigtigt at nævne hans navn, da hun følte sig provokeret af hans benægtelser. Foto: Linda Johansen
Anna Thygesen er med egne ord ligeglad med, om Dyrby har mistet sit job eller ej. For hende var det bare vigtigt at nævne hans navn, da hun følte sig provokeret af hans benægtelser. Foto: Linda Johansen
Følg Danske kendte

I den stærkt omtalte dokumentar 'MeToo: Sexisme bag skærmen' var Jes Dorph-Petersen eneste mand, der blev nævnt ved navn, men ganske kort tid efter fortalte kommunikationsrådgiver og podcast-vært Anna Thygesen i Ekstra Bladet, at hun var blevet krænket af Michael Dyrby i deres fælles TV 2-tid.

Det har dog aldrig været et mål for Anna Thygesen, 56, at den syv år ældre Michael Dyrby skulle forlade B.T., siger hun nu til Ekstra Bladet.

- Aldrig! Men som kommunikationsrådgiver har jeg kunnet se, at det her ikke holdt. Det var for sent, han kom ud. Så er der den ubekendte, hvor man aldrig ved, hvem der holder hånden over en. For så kan man holde i længere tid. Jeg har ingen glæde eller lettelse over det. Jeg er faktisk ligeglad, for jeg synes, det er vigtigst, at vi - i hvert fald delvist - har fået vist, hvad en sexistisk kultur er, lyder det fra Anna Thygesen.

En sten på vejen
Hun har uden tvivl banket et af mange søm i kisten for den nu forhenværende chefredaktør, der til sidst efter en ordentlig tur i mediemøllen - efter sigende frivilligt - forlod sin stilling. Hovedårsag er hun dog langtfra, mener Anna Thygesen.

- Michael Dyrby ligger, som han har redt. Jeg kan notere mig, at jeg bliver udråbt som en, der var med til at fælde ham. Det er jo rigtigt, at jeg sagde hans navn, men det følte jeg mig faktisk presset til, fordi han påstod, at jeg løj. Det er ham, der har slagtet sig selv. Men selvfølgelig var jeg en sten på vejen, fordi han påstod, at han ikke var en del af den sexistiske kultur, og så kom jeg og sagde 'jo, du var, for det var DIG, der sagde de ting til mig'.

Artiklen fortsætter under boksen ...

- Han virker ikke som en type der går selv

Anna Thygesen er ikke overrasket over, at Michael Dyrby efter lang tids tilløb måtte stoppe som ansvarshavende chefredaktør på B.T.

- Man kan sige sig selv, at når man påstår så hårdnakket, at man ikke har været en del af en sexistisk kultur, og når man har haft så lang tid til at tænke sig om og huske, så kan man godt regne ud, hvor det bærer hen.

- Hvis man samtidig sætter hele sit eget medie og nærmest hele branchens troværdighed på spil i forhold til, at man skal have en bedre behandling end andre, og bliver sendt hjem på ferie, så man virkelig kan forberede sig på, hvad det er, man besvarer, så er det ikke godt. Jeg kan undre mig over, at han fik lov til det.

- Dyrby får det lidt fremlagt, som om han pludselig fik et klarsyn og dermed forlod sin stilling, fordi han var en hæmsko. Tror du på det?

- Han virker ikke som en type, der går selv. Ellers har nogen sagt, at 'hvis ikke du gør sådan og sådan, må du gå - du skal give noget mere og fortælle om det, du har gjort. Folk vil vide, hvad det her går ud på, og hvis ikke du vil det, er det ud'. Inden for krisekommunikation er der ingen direktør nogensinde, der siger 'jeg vil ikke stå i vejen' frivilligt.

- Mener du så, at han de facto blev fyret?

- I sin afsluttende leder siger han jo indirekte, at han nærmest er blevet ofret. Han siger jo, at raseriet har taget over. 'Godstoget ruller på de udlagte skinner med stærke holdninger,' skriver han. Han starter med at sige, at han har været en klods om benet på B.T., men han siger jo ikke, at han har gjort noget forkert. Han siger derimod, at der ikke er plads til nuancer - at der ikke er plads til tilgivelse.

- Da har jeg det bare sådan som kommunikationsrådgiver, at han selv bør reflektere og give en ordentlig undskyldning. Det gør han jo ikke!

Anna Thygesen og Michael Dyrby er formentlig ikke just på julekort med hinanden i disse dage, og det virker da også, som om Anna Thygesens bidrag til debatten om Michael Dyrbys krænkende adfærd i TV 2-tiden, og i forlængelse af det fokus på hans fortsatte virke på B.T., ikke er gået ubemærket hen hos den detroniserede mediechef.

'Den mindst interessante mening i DK'
Hun noterer sig således, at Michael Dyrby i forbindelse med det store interview i Berlingske i tirsdags, hvor han endelig 'talte ud' efter lang tids pres, formentlig havde sikret sig, at han skulle spørges specifikt til og om Anna Thygesen og den sag, hun fik sat i gang. 

- Det var altså vigtigt for ham at få fortalt, at han ikke havde sagt sådan noget - og at jeg dermed løj. Fordi det var hans troværdighed, der stod på spil dér. Hvis han først mistede den over for mig, ville det hele jo ryge, siger Thygesen.

Ekstra Bladet har forelagt Michael Dyrby Anna Thygesens hovedpointer og teser fra denne artikel med henblik på en kommentar.

Han proklamerer dog over for Ekstra Bladet, at Anna Thygesens mening om ting - i hvert fald om hans stop i utide - rager ham en papand.

'Hvad Anna Thygesen tror om min afgang, er nok det mindst interessante i Danmark,' svarer han i en sms.

Detroniserede Michael Dyrby har ikke meget tilovers for, hvad Anna Thygesen måtte mene om hans stop på B.T. Foto: Mads Rasmussen/Ritzau Scanpix
Detroniserede Michael Dyrby har ikke meget tilovers for, hvad Anna Thygesen måtte mene om hans stop på B.T. Foto: Mads Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter lang tids tavshed om de krænkelser, han har indrømmet at have begået på TV 2, stillede Michael Dyrby tidligere på ugen op til interview med Ekstra Bladet. Se videoen herunder og læs hele interviewet her.

Michael Dyrby siger til Ekstra Bladet, at tonen på TV 2 i dag ville blive opfattet som 'grænseoverskridende sexistisk'

Michael Dyrby gav inden sin tilbagetræden fra posten som ansvarshavende chefredaktør på B.T. interview til Ekstra Bladet.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.