Annonce:
Annonce:

Anne Bech er død

Efter længere tids sygdom er Anne Bech sovet ind

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Fitnessguruen, forfatteren og foredragsholderen Anne Bech er død - 42 år gammel.

Det bekræfter hendes familie på Bechs Instagram-profil, hvor de har delt en række billeder fra hendes liv.

'Vores smukke Anne er sovet stille ind efter hård sej kamp mod sygdom. Hun var konstant omringet af varme, støtte og kærlighed fra familie og venner. Anne vil leve videre i vores alles tanker og minder med hende, og især i hendes to børn. Caroline og Louis', lyder det indledningsvist i opslaget, som kan læses i fuld længde herunder:

Til Ekstra Bladet bekræfter Anne Bechs personlige assistent, Helene, dødsfaldet og henviser til opslaget på Instagram.

Ramt af alvorlig kræftsygdom: Nu har hun fået fantastisk besked

Hun fortæller, at familien har brug for fred og ro til at sørge, og at de på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer til dødsfaldet.

Annonce:

Blå bog: Anne Bech

Født i 1978.

Var til sin død bosat i Dragør med sine to børn på henholdsvis 12 og tre år.

Har de seneste 20 år arbejdet som personlig træner, aerobic-instruktør og fitness-instruktør.

Er blandt andet forfatter til bøgerne 'Fit på 100 dage' og 'Tab dig hvor du vil' og har trænet flere kendte danskere - blandt andre Mascha Vang og Thomas Skov.

Har fungeret som træningsekspert i flere magasiner og tv-programmer og har afholdt en lang række foredrag om kost og motion.

Omstændighederne omkring begravelse er endnu ikke klarlagt.

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Svær kræftsygdom
Det var tilbage i februar 2019, at Anne Bechs liv blev vendt fuldstændig på hovedet.

Efter i et par dage at have døjet med svimmelhed, hovedpine, susen for ørerne og opkast kollapsede hun pludselig i sit hjem i Dragør. Hun kunne hverken se, høre eller stå på sine ben, og fra den forreste del af hendes ansigt kom en uudholdelig smerte.

Sådan opdager du sygdommen

Kræft i binyrerne er en enormt sjælden kræftform.

- Det er jo en ekstrem sjælden sygdom. Vi snakker om noget med under 20 tilfælde om året, forklarer cheflæge Niels Kroman fra Kræftens Bekæmpelse.

Kræft i binyrerne er en sygdom, hvor man oftest overproducerer hormonet adrenalin, hvilket giver symptomer som forhøjet blodtryk og dunkende hovedpine.

Adrenalin er et såkaldt 'kamphormon', som kroppen laver, hvis man skal præstere fysisk. Det kunne eksempelvis være, når man får sig en forskrækkelse eller skal ud og løbe en tur. Tidligere er hormonet derfor også blevet brugt som doping.

Hjertebanken og kraftige svedeture kan også være et vink fra kroppen om, at der er en øget produktion af adrenalin i gang.

- Det typiske symptom er, at en ellers rask person pludselig får et helt ukontrolleret, forhøjet blodtryk. Så skal man overveje, om han eller hun kunne være en af de her helt sjældne tilfælde. Det kan heldigvis afgøres med en blodprøve og en urinprøve, siger Niels Kroman.

- Men det er klart, at hvis sygdommen spreder sig til andre organer, kan man også få andre symptomer.

Årsag ukendt
Ifølge Kræftens Bekæmpelse er det som regel ukendt, hvad der fører til kræft i binyrerne.

- Sygdommen indgår i nogle af de her meget sjældne syndromer, hvor man ser flere arvelige kræftformer, men ellers kender vi ikke noget til årsagen, forklarer Hans Henrik Storm, som er overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.

De arvelige syndromer, som kan gøre dig udsat for kræft i binyrerne, tæller blandt andet Li-Fraumenis syndrom, Gardners syndrom og Beckwith-Wiedemanns.

Omkring 30 procent af dem, som har kræft i binyremarven, har sygdommen på grund af arvelige forhold.

Under kniven
Behandlingen for kræft i binyrerne er først og fremmest kirurgisk. Det vil sige, at man går ind og fjerner den ramte binyre. Da man har to, kan man heldigvis sagtens undvære den ene.

- Det er rigtig godt, hvis man opdager sygdommen hurtigt. Hvis man fanger den i et tidligt stadie, hvor den 'bare' spytter for meget hormon ud, men ikke har spredt sig til nabo-organerne, kan man fjerne den helt, forklarer Niels Kroman.

- Det kan oven i købet gøres med en kikkert-operation, så det er relativt skånsomt.

Da sygdommene kan være hurtigt voksende, bliver man desværre ofte diagnosticeret for sent. Hvis det er tilfældet, er der kun symptombehandling tilbage.

- Hvis sygdommen kommer tilbage eller allerede har spredt sig, går man i gang med at lindre de symptomer, som den giver, uddyber Niels Kroman.

- Forhøjet blodtryk kan vi sagtens behandle, og vi har også et middel, som blokerer for adrenalinens effekter. Ved tilbagefald handler det jo typisk om at give folk et godt liv.

Man kan desværre ikke sige noget om overlevelseschancerne for sygdommen, da den ifølge Niels Kroman er så sjælden, at den statistiske usikkerhed bliver for stor.

Anne Bech kunne hurtigt mærke, at noget ikke var, som det skulle være, og efter en undersøgelse hos sin praktiserende læge blev hun kørt til akutmodtagelsen på Amager Hospital. Her gennemgik Anne Bech, der på daværende tidspunkt var 40 år, de næste dage flere grundige undersøgelser.

Kræft og angst - Anne kæmpede sit livs kamp

Her fandt lægerne en stort svulst i Anne Bechs hjerne.

Annonce:

Svulsten blev i første omgang erklæret godartet og fjernet. Men alt var langt fra godt.

Det viste sig, at Anne Bech var blevet ramt af kræft i den ene binyre. En alvorlig kræftsygdom, som allerede havde spredt sig som metastaser i store dele af hendes krop - også i hjernen.

Trods utallige behandlinger den seneste tid - herunder kemo- og hormonbehandling - lykkedes det ikke Anne Bech at blive rask.

Hun holdt dog modet og humøret oppe til det sidste, hvilket i den grad kom til udtryk på hendes Instagram-profil, hvor hun med jævne mellemrum opdaterede sine følgere om, hvordan det gik med hende.

Til Ekstra Bladet fortalte hun dog ærligt, at hun godt vidste, at der skulle et mirakel til, hvis hun nogensinde skulle blive rask.

Stor karriere
Anne Bech har ud over sit arbejde som personlig træner udgivet flere bøger - blandt andet 'Stærk, let og mæt' og 'Spis dig FIT'. Hun arbejdede desuden som foredragsholder og som skribent.

Annonce:

Derudover har hun medvirket i flere tv- og radioprogrammer om sundhed og træning.

Anne Bech efterlader sig to børn, Caroline og Louis, fra tidligere forhold.

I forbindelse med Anne Bechs kræftdiagnose mødte Ekstra Bladet hende til en personlig snak om sygdommen, tanker om livet og døden, og hvordan hun tacklede den enorme omvæltning efter at være blevet ramt af en livstruende sygdom. Læs hele interviewet her (+).

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: