Annonce:
Annonce:

Anne Dorte Michelsen: Millionær som 25-årig

Sangerinden fik hurtigt succes - måske for hurtigt, anfører hun selv i bog om hendes liv og karriere

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Anne Dorte Michelsen er en af dansk popmusiks mest succesfulde kvinder, og succesen kom hurtigt - måske for hurtigt, fortæller hun i en bog om sit liv og karriere, ’Under en åben himmel’, som udkommer på onsdag.

’Nogle gange ønsker jeg, at jeg havde haft nogle år som turnerende musiker i det små og havde lært at rulle ledninger op og blive bedre til at fatte markedsmekanismerne.

På den anden side er jeg selvfølgelig virkelig taknemmelig for den store succes, mine og Tøsedrengenes sange fik, og for, at de stadig lever’, fortæller hun i bogen.

Anne Dorthe Michelsen trækker Bowie-kritik i land

Annonce:

Man skulle være et skarn ikke at være det. 25 år gammel i 1983 var hun millionær flere gange efter årene med Tøsedrengene og sit første solo-album, ’Mellem dig og mig’, der solgte tæt på 200.000 eksemplarer og for alvor slog hendes navn fast som en sangerinde og sangskriver med noget på hjertet.

 

Den første million
Bogen forfatter, Troels Frøkjær, spørger Anne Dorte, hvornår hun tjente sin første million?

- Jeg ved ikke, hvad det egentlig er at tjene en million. Da man i 80’erne betalte over 70 procent i skat, var der jo ikke så meget tilbage, så det føltes ikke som en million.

- Men jeg husker, jeg modtog en check fra noget, der hed NCB på 80.000 kroner, da jeg var omkring 22. Checken lå længe og flød i rodet på mit skrivebord, indtil jeg en dag stødte tilfældigt på den og tænkte, at jeg hellere måtte hæve den, inden det var for sent. Jeg satte den ind i SDS på Enghaveplads, og fra den dag af blev jeg altid meget venligt modtaget, når jeg kom i filialen.

Anne Dorte Michelsen: Ingen alderskrise her

 

Annonce:

Hittede i Japan
I de knapt 35 år, der er gået siden, har Anne Dorte holdt fanen højt med en halv snes album i eget navn, hvor nogle af de første også en overgang gjorde hende til stjerne i Japan - selv om hun sang på dansk, som de næppe forstod et ord af.

Det seneste album, ’De Voksnes Rækker’, udkom i 2015, og da oplevede hun for alvor, at verden havde ændret sig. Sløjt salg, og hvis pladen overhovedet blev anmeldt, fik den kniven. 

Anne Dorte forklarer den manglende interesse med, at ’det er umuligt at sælge noget, folk bare kan hente gratis’.

Michelsen rapper hurtigere end Clemens

Men hun gør det også selv nu.

’Jeg tjekkede lige David Bowies nye plade og bestemte mig for, at den ikke var interessant nok til, at jeg gad købe den’.

Anne Dorte Michelsen: ’Under En Åben Himmel’ af Troels Frøkjær. 280 sider. 299,95 kr. (Gyldendal) Udkommer 19. april.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: