Anne Gadegaard i spiral-helvede: 'Noget af det værste jeg har oplevet'

Sangeren og bloggeren er modstander af P-piller, så hun fik i stedet sat en kobberspiral op - en oplevelse, der var yderst smertefuld

Anne Gadegaard fortæller ærligt om sit liv på sin blog. Foto: Mogens Flindt/ritzau/
Anne Gadegaard fortæller ærligt om sit liv på sin blog. Foto: Mogens Flindt/ritzau/
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Der er mange måder at beskytte sig selv i sengen, hvis du ikke lige har lyst til at din lagengymnastik skal kaste et barn af sig.

Kondomer, pessar, femidom, P-piller, minipiller, hormornspiral, kobberspiral og så videre. Sidstnævnte er den løsning, som bloggeren og sangeren Anne Gadegaard har valgt at benytte sig af, da hun ikke er særlig stor tilhænger af P-piller.

Det var dog ikke en dans på roser at få sat kobberspiralen op, fortæller hun i sit seneste blogindlæg.

- Når jeg har snakket med mine veninder om en kobberspiral, eller andre jeg kender omkring kobberspiral, er folk altid meget nysgerrige, og vil altid gerne lige høre, om det gjorde lige så ondt, da jeg fik den i. Til det kan jeg fortælle, at det var noget af det værste, jeg nogensinde har prøvet. Ingen anden smerte kan sammenlignes med det. Altså det gjorde pænt ondt, da jeg brækkede mit ben, men igen, var det bare to vidt forskellige slags smerter, skriver hun.

Sat op uden bedøvelse
Siden er det gået op for Anne Gadegaard, at der var en god grund til, at det gjorde ekstra ondt at få sat kobberspiralen op. Hendes gynækolog bedøvede hende nemlig ikke.

- Jeg sad og snakkede med min nuværende læge om mulighederne for prævention og fortæller hende, hvor store smerter jeg havde, da jeg fik min kobberspiral op, og hvor ondt det gjorde hele dagen faktisk. Hun fortæller, at det kan gøre rigtig ondt, selvom man er bedøvet. Det er her jeg reagerer meget voldsomt med et 'BEDØVET? JEG BLEV IKKE BEDØVET!'. Hun siger, at det kan være derfor, at jeg har haft sådan en dårlig oplevelse med det, og at det er en meget gammeldags måde, jeg har fået det gjort på.

Anne Gadegaard deltog i det danske Melodi Grand Prix i 2015. Foto: Mogens Flindt/ritzau/
Anne Gadegaard deltog i det danske Melodi Grand Prix i 2015. Foto: Mogens Flindt/ritzau/

Det er muligt at få lokalbedøvelse ved livmoderhalsen, der skulle gøre processen en smule mindre smertefuld, men det mente Anne Gadegaards gynækolog altså ikke var en nødvendighed. Det lader ikke til, at sangeren deler den opfattelse. I hvert fald gør hun det helt klart, at selvom hun kan grine af oplevelsen i dag, der trods alt ligger fire år tilbage, så var det ikke en sjov oplevelse.

Gifteklar TV 2-vært: 'Jeg sagde det dummeste, lige før han friede'

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+