Anne Linnets svigerdatter sendt på genopdragelse i Irak - flygtede fra familien

Xander danner par med Zeinab Mosawi, der netop har udgivet sin første bog

Følg Danske kendte

Xander, der er søn af Anne Linnet, har aldrig været meget for at tale om sit privatliv.

Indtil nu. For nu afslører den 29-årige sanger, at han danner par med den 22-årige forfatter Zeinab Mosawi, der netop har udgivet den selvbiografiske roman 'Himlen over min fars tag'.

'I dag udkom min mors nye bog 'Mødre og døtre' og i morgen udkommer min kærestes første bog 'Himlen over min fars tag', skrev han for nyligt på sin Instagram-profil.

Her er Anne Linnets 38 år yngre kæreste

I et interview med Femina fortæller Zeinab Mosawi, at hun mødte Xander som bare 16-årig. Kort efter blev hun sendt til sine forældres hjemland Irak på genopdragelse.

Den unge pige troede blot, at hele familien skulle på ferie, men hun blev efterladt hos sine bedsteforældre under påskud af, at der var noget galt med hendes pas.

Zeinab Mosawi har netop udgivet bogen 'Himlen over min fars tag'. Foto: Jens Dresling
Zeinab Mosawi har netop udgivet bogen 'Himlen over min fars tag'. Foto: Jens Dresling

Xander Linnet driller sin dameglade mor

Hun er ikke i tvivl om, hvad hendes forældres plan for hende var:

– At jeg skulle være dér resten af livet. Det er jeg 100 på. For da jeg kom til Basra, ville mine forældre have, at jeg begyndte at gå i skole. Jeg ville ikke, jeg kunne godt gen­nemskue det: De tænkte, at så kunne jeg få lyst til at blive. De holdt også op med at snakke om tid i forhold til mine papirer. Jeg tror simpelthen, deres plan var, at jeg skulle blive dér og giftes, så jeg fik et liv dérnede, forklarer hun til magasinet.

Hun nåede at være i Irak i fem måneder, før hun havde held til at flygte fra familien ved hjælp fra den danske ambassade.

Da hun kom hjem til Danmark, kom hun først på krisecenter, siden på et opholdssted, men til sidst flyttede hun hjem til forældrene i Allerød, fordi hun håbede, at forholdet kunne blive bedre.

Men det gik galt, da hun rejste med Xander på ferie i en uge. Da hun kom hjem, smed hendes far hende ud, og hun måtte have hjælp af to bevæbnede betjente og en sagsbehandler til at hente sine ting.

– Der var ikke tale om, at jeg kunne hente dem selv. Efter ferien med Xander havde min far truet mig med, at han ville slå mig ihjel. Han ville finde ud af, hvor jeg var henne. Jeg havde bragt skam over familiens ære, fordi jeg var sammen med en dansk fyr. Og i det hele taget: Fordi jeg havde væ­ret sammen med en mand før ægteskab, fortæller hun.

Nu må det være nok: Bragte skam over familien ved ikke at have tørklæde på

Meget tyder heldigvis på, at Xanders familie har taget godt imod hende. På sin Instagram-profil kalder svigermor Anne Linnet Zeinab for 'min skønne svigerdatter'.

Xander i selskab med sin mor, Anne Linnet. Foto: Tariq Mikkel Khan
Xander i selskab med sin mor, Anne Linnet. Foto: Tariq Mikkel Khan

Xander i sorg: Vennen død i ulykke

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.