Annonce:
Annonce:

Se og Hør skal betale 100.000 i erstatning til Lund Madsen

Foto af Anders Lund Madsen og hans kone på Rigshospitalet i forbindelse med parrets graviditet koster Se og Hør dyrt. 'Lær det så, Kim' lyder Lund Madsens kommentar til dommen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Talkshow-værten Anders Lund Madsen kan se frem til et økonomisk boost på kontoen.

Ugebladet Se og Hør har nemlig tabt en sag i byretten og er blevet dømt til at betale Lund Madsen 100.000 kroner i erstatning for et billede, der blev taget på Rigshospitalet i 2011.

Det oplyser Københavns Byret til Ekstra Bladet.

På Rigshospitalet var Anders Lund Madsen og hans kæreste Karin Prehst Utoft inde for at få lavet en ultralydsscanning af deres ufødte barn.

Men Se og Hørs tilstedeværelse var krænkende, mente Lund Madsen, som derfor stævnede ugebladet for 200.000 kroner.

Det fik han ikke helt medhold i, men de 100.000 kroner er trods alt det dobbelte af det forlig, ugebladet tilbød talkshowværten forud for retssagen. Se og Hør erkendte nemlig, at billedet var krænkende, men deres tilbud på 50.000 kroner var slet ikke nok, mente Anders Lund Madsen.

Læs også:

Anders Lund Madsen far igen

Annonce:

Og resultatet vækker tilsyneladende glæde hos den 49-årige tv-kendis.

- Lær det så, Kim, skriver talkshow-værten på Twitter med henvisning til Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen.

- Det er en ualmindelig dejlig dag, skriver Anders Lund Madsen i en mail til Ekstra Bladet og tilføjer en smiley.

Udover den økonomisk godtgørelse skal chefredaktør Kim Henningsen betale 20 dagbøder af 2000 kroner, altså i alt 40.000 kroner. To journalister er blevet idømt hver 15 dagbøder af 750 kroner, altså 11.250 kroner hver. Fotografen, der tog billedet, slipper for dagbøder. Det giver samlet set en økomisk udgift på 162.500 kroner.

Dertil kommer, at Se og Hør skal betale sagens omkostninger, oplyser Københavns Byret.

Og dommen bliver modtaget af Se og Hør, fortæller redaktionschef Kim Bretov til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Vi har hele tiden erkendt, at vi har begået en fejl, og vi har beklaget over for Anders Lund Madsen og har forsøgt at indgå et forlig, men han ville gerne have en dom - og det har han fået nu, siger Kim Bretov og tilføjer:

- Vi var godt klar over, at der ikke var så meget at gøre i den her sag, så den afgørelse, retten er nået frem til, den tager vi til efterretning.

Læs også:

Anders Lund Madsen skal være far

Billedet af Anders Lund Madsen og hans kæreste på Rigshospitalet blev taget i oktober 2011, og dengang skrev Anders Lund Madsen om hændelsen:

- Min kæreste og jeg besøgte Rigshospitalet i forrige uge, idet vi venter barn. Det var et hemmeligt besøg, fordi vi ikke ønskede, at andre i verden skulle vide noget om det barn, før vi var sikre på, at der virkelig var et barn. Men der sad en fotograf ved navn Kaspar Wenstrup på lur i buskene, og han fotograferede os først uden for hospitalet og siden indenfor på selve svangreafdelingen foran scanningslokalet.

Annonce:

- Havde han været i stand til det, ville Kaspar Wenstrup uden tvivl også have fotograferet min kærestes livmoder og fostret deri. Billederne puttede Kaspar Wenstrup i ugebladet Se og Hør, og da jeg så dem, havde jeg samme følelse indeni, som hvis nogen havde tvunget min krop forover og voldtaget mig med en gren. Det er en følelse af absolut magtesløshed. Af fravær af enhver kontrol over sit eget liv. Det var som at miste sin frihed. Og den kommer ikke igen lige med det samme.

Parrets søn kom til verden i maj 2012. Udover sønnen har Anders Lund Madsen tre børn fra et tidligere ægteskab med Helle van Dijk. Parret blev skilt i 2008.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: