Anne Linnet har nedlagt mænd og kvinder på stribe

Forførersken Anne Linnet folder sig ud i ny erindringsbog

Jeg er ikke lesbisk. Jeg er bare sammen med en kvinde, siger Anne Linnet. Foto: Mogens Flindt
Jeg er ikke lesbisk. Jeg er bare sammen med en kvinde, siger Anne Linnet. Foto: Mogens Flindt

’Gulvet er hårdt, hendes læber er bløde’, skriver danskpoppens ukronede dronning, Anne Linnet, om sit første møde med lesbiske lyster i første bind af sine erindringer, ’Hvor Kommer Drømmene Fra?’, som udkom i 1999.

Anne Linnet var stadig teenager, kæreste med saxofonisten Holger Laumann, som hun spillede med i gruppen Tears. En skuespiller ved navn Sacha fik et værelse hos dem, mens hun spillede med i stykket ’Salvation’ i Aarhus.

Læs også:

De trænger vist til en coach...

Opholdet udvikler sig til en fascination, som får fysisk karakter en aften ude i køkkenet, hvor de er alene, mens Holger Laumann taler i telefon inde i stuen.

Anne Linnet skriver i sine erindringer: ’Hendes kind er nær min, jeg drejer mit ansigt en lille smule, og hun drejer sit ansigt en lille smule, og mine læber rører hendes. Jeg er fuld af forundring, hun vil gerne kysse mig, jeg troede, jeg ville få en på skrinet, hun kysser mig rigtigt nu, det er rigtigt, hun holder om mig, hun nyder det, det bliver heftigere, det vælder op i kroppen som starten på et stormvejr, og var det ikke, fordi vi kysser, ville jeg skrige af fuld kraft’.

Nøglen i døren
En ny, eventyrlig verden havde åbnet sig for sangerinden, der dog ikke var i tvivl om, at hun stadig elskede sin mand.

Læs også:

Udskældt Anne Linnet flopper

Da perioden med ’Salvation’ var forbi, rejste Sacha tilbage til København, men Anne Linnet kunne ikke glemme, hvad der var sket, og besluttede sig for at opsøge hende i hovedstaden.

’Vi går rundt i gaderne. Det er vidunderligt at se hende igen. Jeg er syg for at komme op i hendes lejlighed og røre ved hende, mærke hende, kysse hende igen. Jeg er så urolig, det er da heller ikke til at være til’.

Men op i lejligheden kommer de, og dér på det hårde gulv mødes deres læber igen. Så høres en nøgle i døren.

’Hallo, er der noen hjemme? Ja, gu er der noen hjemme. Satans også. Og så er han nordmand. Vi drikker te, men for fanden, jeg er jo ligesom ikke kommet til København for at drikke te’.

Læs også:

Linnet kom smøghungrende Silas til undsætning

Så sluttede den romance - og bogen ligeså, men i næste uge udkommer så endelig bind to af Anne Linnets erindringer.

Aldrig lesbisk
Faktisk har Anne Linnet skrevet den for flere år siden, men hun har været betænkelig ved at udsende den, formentlig fordi den afslører mere, end hun egentlig har lyst til at dele med befolkningen.

Selv betegner Anne Linnet sig ikke som lesbisk, selv om hun siden skilsmissen fra Holger Laumann, som hun har to børn med, hovedsageligt har haft kvindelige forhold - senest med den 34 år yngre Maryam Tessa Franck, som hun blev gift med på Københavns Rådhus i juni 2010. To måneder senere gjorde Tessa Anne Linnet til mor igen. Til lille Isolde.

Læs også:

Anne Linnet gør dansegulvet usikkert

Eller ’mammy’, som hun kalder sig selv. ’Mor’ er Tessa, har Linnet fortalt.

- Jeg er ikke og har aldrig været lesbisk, selvom jeg lever med en kvinde. Min kæreste er heller ikke. Lesbiske kan slet ikke forestille sig et forhold til mænd. Det kan jeg sagtens, forklarede Anne Linnet i 1996 til Ekstra Bladet.

Forelsket i mand
Dengang var hun i et langvarigt forhold til Barbara Bendix Becker, som Linnet flere gange fortalte, at hun gerne ville giftes med. Barbara sagde dog hver gang nej, hun syntes, ægteskab var en ’plat og gammeldags’ institution.

Læs også:

Linnet er ondere end Blachman

’Anne-Mette og jeg gik fra hinanden, da Alexander var to år gammel. Senere var jeg i en årrække sammen med en anden kvinde, Barbara, som var en væsentlig del af Alexanders liv i de år, men ellers er han vokset op med mig alene’, har Anne Linnet sagt til Alt for Damerne.

Opvæksten med hovedsageligt kvinder omkring sig gav dog også hurtigt Xander ideer om, hvordan hans fremtidige kvinder skulle være udstyret. Allerede som syvårig havde han dannet sig et klart billede af situationen, grinede Anne Linnet for nogle år tilbage i Ekstra Bladet.

- Ja, han siger, at den kone, han engang finder sig, skal have fire patter. For det er han vant til.

Tryghedsnarkoman
Med lille Isolde er Anne Linnets børneflok nu oppe på seks, hvoraf de to er rumænske børn, som hun har adopteret.

Læs også:

Linnet og søn slås om de bedste sangere

Familielivet er i det hele taget alfa og omega for Anne Linnet. Når alle er samlet omkring hende, og alle har det godt, slapper hun helt af.

’Mor er tryghedsnarkoman. Hun elsker at have familien samlet om sig, og hun er i sit es, når hun får familiens opmærksomhed uden at skulle leve op til noget ansvar’, har datteren Eva Linnet sagt.

Læs også:

Rockmama: - Jeg vil ikke tude på tv

- Jeg har et meget tæt forhold til alle mine børn, siger Anne Linnet selv.

Selv om hun bliver 60 år næste år, har hun nu fået en ny rolling at tage sig af sammen med sin unge kone, og det er hun mere end klar til.

- Er det ikke en sen alder at få børn i?

- Nej, det er fedt at få lov at opleve igen.