Jaloux Peter lænket, mens Amalie fester

Fra ulv til lænkehund: Den tidligere Paradise-vinder Peter Birch må blive hjemme, når kæresten Amalie fester. Han er netop begyndt afsoningen af sin 40 dages voldsdom

Peter får masser af tid til at ligge hjemme og spille Playstation og lave ingenting, mens han afsoner med fodlænke. (Foto: Kristian Linnemann)
Peter får masser af tid til at ligge hjemme og spille Playstation og lave ingenting, mens han afsoner med fodlænke. (Foto: Kristian Linnemann)

SE PETER FÅ FODLÆNKEN PÅ I KLIPPET OVENOVER ARTIKLEN

Peter Birch har fået sig et nyt smykke, men det er næppe et, der komme til at danne mode i reality-verdenen.

Der er nemlig tale om den fodlænke, som den tidligere 'Paradise Hotel'-vinder skal bære for at afsone de 40 dages fængselsdom, han har fået for vold mod sin nuværende kæreste Amalie Szigethy efter en våd aften i byen i september 2011.

Læs også:

Ups! Peter fik skærpet dommen - Skal nu 40 dage bag tremmer

Fredag formiddag var det dermed slut med at leve det vilde liv som festglad bar-ejer for Peter.

Læs også:

Peter åbner ny billigbar

Kriminalforsorgen lænkede reality-stjernen til hans hjem, og 'Ulven', som han blev på 'Paradise Hotel', fordi han altid var på rov efter piger, bliver de næste 40 dage overvåget elektronisk.

Sidste friaften blev våd
Men før fodlænken kunne blive spændt på, skulle Kriminalforsorgens folk tjekke, om Peter var ædru.

Som en del af straffen skal han nemlig holde sig langt væk fra alkohol og stoffer under afsoningen. Og det var lige ved at give sved på panden, for Peter fejrede naturligvis sin sidste aften i friheden torsdag med kæresten Amalie og rigelige mængder sprut.

Læs også:

Peter til Amalie: - Har vi slået op, skat?

Alkometeret måtte maks vise 0,5 for, at Peter kunne få lænken på, men heldigvis for party-fyren var alkoholen fordampet natten over.

Sværest at undvære Amalie
Klokken 9.45 sagde det klik, og så begyndte reality-stjernen sin afsoning.

- Det er ikke særligt rart at skulle gå rundt med den. Og den er jo ikke særlig køn. Men jeg må tage min straf, og det er trods alt bedre end at sidde i fængsel, sagde Peter kort efter at have fået sit nye 'smykke'.

Det betyder, at hvert et skridt Peter tager de næste 40 dage bliver fulgt, næsten bogstaveligt. Han må kun bevæge sig uden for sin lejlighed efter et helt stramt skema.

Peter skal passe sit arbejde 37 timer om ugen. Dem har han valgt at fordele ud på torsdag, fredag og lørdag, så han kan være på sin bar Cheap i det indre København på tidspunkter, hvor der er mest travlt. Han har 40 minutters transporttid til at komme til og fra arbejde.

Læs også:

TV: Ulvens retssag koster ham kassen

Derudover får Peter to timer om ugen til at vaske tøj, fordi han ikke har vaskemaskine i sin lejlighed, to timer til at handle fordelt ud over to dage og ikke mindst to timers fritid om ugen, hvor han kan gøre, hvad han vil.

- Det bliver selvfølgelig svært at leve i så faste rammer, for det er jeg slet ikke vant til. Men det sværeste bliver helt sikkert at undvære Amalie, fortæller han.

Bliver jaloux hvis Amalie fester
For da Amalie er offer i sagen, må Peter som gerningsmand ikke opsøge sin kæreste, så nu er det op til hende at holde kontakten med ham.

- Det er hende, der skal opsøge mig, jeg må ikke opsøge hende. Det bliver rigtig hårdt. Hun må godt ringe til mig, og vi må godt tale i telefon sammen, men det er hende, der skal ringe op. Så det bliver lidt hende, der styrer det hele, det gør hun jo også normalt, griner han, men bliver hurtig alvorlig igen.

Læs også:

Peter lænket - skal holde sig fra Amalie

- Jeg håber bare ikke, at hun går alt for meget i byen, for det vil ikke være så sjovt, når jeg skal ligge her.

- Bliver du jaloux?

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke ville blive jaloux. Men hun går forhåbentlig ingen steder... Ej, den må vi tage, når den kommer.

- Du siger, 'når den kommer', så du regner ligefrem med, at der sker noget..?

- Forholdet ville da være kedeligt, hvis vi ikke havde et skænderi i løbet af de næste 40 dage. Men jeg tror, det kommer til at køre. Jeg tror, vi har fået indstillet os på tingene.

'Jeg er også offer'
Sagen og dommen har taget hårdt på forholdet mellem kæresteparret, som har været fra hinanden flere gange, siden de første gang blev Paradise-kærester i 2010. Og selvom det er Amalie, der med rettens ord er offer, så føler Peter også, at han lider.

- Jeg føler også, at jeg er offer. Jeg kan blive rigtig irriteret over, at det er opstået. Det har fyldt meget i vores forhold. Vi skændes også, det kan nok ikke komme bag på folk. Men vi har jo et bånd sammen og kan ikke finde ud af at give slip på hinanden. Og jeg elsker hende rigtig højt, så jeg krydser fingre for, at det holder, siger Peter, der ikke har lyst til at komme ind på de skæbnesvangre aften i september igen.

- Nu har retten sagt, hvad der foregik den nat, men hvad skete der med dine ord?

- Det er ikke noget, jeg har lyst til at tale om. Jeg gider ikke rive op i en gammel sag, vi er videre nu. Men jeg synes, det hele er blevet overdrevet rigtig meget. Der har været vidner, som har udtalt sig om noget, de ikke har set. For de eneste to, der har været på gerningsstedet er mig og Amalie, slår 'lænkehunden' Peter fast.

LÆS MERE OM SAGEN HER:

Dagen derpå: Peter stadig i chok over fængselsstrafPeter: Jeg er bange for at komme i fængselPeter: Jeg skal være alene nu - uden AmalieAmalie i retten: - Gud straffer mig på en eller anden mådePeter: - Amalie bliver meget vild, når hun bliver fuld