Kendt tv-kok døden nær

Den Skaldede Kok var tæt på at dø i sidste weekend af et blødende mavesår

Heldigvis endte det godt, da Carsten Olsen blev indlagt akut med et blødende mavesår. (Foto: Jan Sommer)
Heldigvis endte det godt, da Carsten Olsen blev indlagt akut med et blødende mavesår. (Foto: Jan Sommer)

Det er ingen hemmelighed, at den travle kokke-branche er en særdeles hård affære, som kan gå ud over helbreddet.

Men forleden havde den stressende hverdag dog så stor en indvirkning på tv-kokken Carsten Olsen - bedre kendt som Den Skaldede Kok - at han var tæt på at dø.

Det fortæller han idag til BT.

- Det var med det yderste af neglene, at jeg overlevede. Jeg kan ikke huske ret meget fra fredag, og lørdag var jeg helt væk, fortæller Carsten Olsen til BT om episoden, der indtraf fredag den 23. marts.

Efter at have ventet et par timer på lægevagten på skadestuen, dejsede Den Skaldede Kok pludselig om, og efterfølgende viste det sig, at han havde et alvorligt, blødende mavesår - et mavesår, der var så slemt, at det var nødvendigt med hele 38 blodtransfusioner for at redde hans liv.

Læs også: Den skaldede kok: Min kur går fantastisk

- Jeg fik tilført blod i begge arme, men jeg mistede deet hurtigere, end de kunne nå at stoppe det i mig, fortæller kokken videre.

Til sidst lykkedes det dog for lægerene at stoppe blødningerne i mavesækken, der ifølge Carsten Olsen ikke hang sammen med den såkaldte 'gastric bypass-operation', der indsnævrer mavesækken, som tv-kokken gennemgik i 2010.

- Mavesåret har ikke nødvendigvis noget med maveoperationen at gøre. Det er fordi, jeg lever et alt for hårdt liv med for meget arbejde og for meget stress, siger han.

Derfor er Carsten Olsen også klar til at lægge sit liv om.

- Det var sgu ikke sjovt det her. Der er fint nok, at man spiller idiot med sit eget liv, men man er nødt til at forstå, at der nogle omkring én, som holder meget af én, og som bliver kede af det. Og det har jeg forstået nu, fortæller han.