Claus Elming: Jeg vil gerne giftes

Er til rammer og tryghed: ’Vild med dans’-værten Claus Elming kender sit ry som trussetyv, men vil egentlig helst bare finde hende, han skal være sammen med resten af livet

Amors pil har ikke ramt Claus Elming så hårdt, at der er kommet giftetanker ud af det. Han er stadig på udkig efter den eneste ene. (Foto: Jan Unger).
Amors pil har ikke ramt Claus Elming så hårdt, at der er kommet giftetanker ud af det. Han er stadig på udkig efter den eneste ene. (Foto: Jan Unger).

Nogle gange må det være svært at vide, om man skal grine eller græde, hvis man er Claus Elming. På den ene side beskrives ’Vild med dans’-værten mange steder som levemand og trussetyv, mens han på af andre gøres til en kvindagtig og rimeligt bøsset fætter med hang til makeup.

- Det handler vel om øjnene, der ser. Som nu de tre gange hvor jeg har ’vundet titlen’ som ugens brandert på tidspunkter samtidig med, at jeg har været ædru. Det er jo absurd morsomt, griner han.

Skal det forstås sådan, at din manglende kone ikke skyldes, at du er hemmelig homo?

- De, der venter på at se mig springe ud af skabet, må jeg skuffe. Det vil ikke ske.

Er det af samme årsag, du altid driller Mads Vad med, at han skal springe ud?

- Haha. Mads har alle årene været ’Vild med dans’-familiens teenager. Vi driller hinanden meget. Men jeg kan forsikre om, at han er meget hetero og har en smuk kvinde som kæreste. Mads har et godt blik for smukke damer.

Ja, den del kender du vel ikke noget til personligt?

- Overhovedet ikke. Naturligvis. Jeg er jo blevet en ældre mand på 42 år, og unge Mads er jævnligt kommet og har prikket onkel Claus på skulderen, når han har villet henlede min opmærksomhed på særlige skønheder.

Når du nu er så uskyldig, hvorfor har du så det ry som trussetyv?

- Jamen sådan ser jeg heller ikke mig selv. Jeg kan godt lide at gå ud, og jeg kan godt lide at have det sjovt. Men i virkeligheden vil de fleste mænd i min alder da gerne have både kone og børn.

Så det er tilfældigt og ikke et valg, at du ikke er gift?

- Jeg har prøvet at bo sammen med en kvinde, så jeg har da ikke været single hele livet. Men jeg har det sådan, at når jeg skal giftes, skal det være med den rigtige kvinde, og så skal det vare resten af livet. Jeg er til rammer og tryghed. Sådan er jeg vokset op. Med en mor og en far, der stadig er sammen. Det står som et fyrtårn i mit liv. Men måske har jeg bare ikke turdet indtil videre. Jeg ved det ikke. Jeg har ikke nogen forklaring på, hvorfor det ikke er lykkedes for mig at møde den rette kvinde.

Du må da ellers møde nogle stykker?

- Jeg vil være 100 procent sikker på, at det er den rigtige. Og så skal der være børn. Jeg elsker børn.

Er du ikke bange for, at du bliver for gammel til det med børn?

- Tanken har strejfet mig. Og måske når jeg det ikke. Men så er det godt, at jeg er god legeonkel. Min lillebror har børn, og dem er jeg vild med. Men jeg synes også, at det er fedt, når jeg kan ’aflevere’ dem igen. Som det er nu, er arbejdet mit barn.

Det er kun noget, en ungkarl siger?

- Det er det sikkert. Men det er da en luksus at have tid til at hellige sig sine opgaver. Jeg er meget selvkritisk med det, jeg tager mig til. Derfor kræver det lang forberedelse, og derfor er det skønt, at der kun er mig plus mit arbejde. Rengøringen i min lejlighed har jeg hjælp til, og mine skjorter sender jeg på vaskeriet. Så kan jeg koncentrere mig om det, jeg finder væsentligt.

Mens Elming sidder og forklarer, er det svært ikke at betragte hans hår, som sine steder og ikke mindst i tindingerne har fået en gråtone. Men da han foreholdes, at f.eks. George Clooneys værdi på kødmarkedet steg betragteligt, da han blev gråsprængt, bliver den ellers så snakkesalige tv-vært nærmest genert at se på.

- Så går jeg måske fra at være drengerøv til at blive distingveret. Det kan da blive interessant.

Hvornår bliver du voksen?

- Der er rigtig mange, som har frygtelig travlt med at nå den tilstand, de kalder ’voksen’. Det har jeg ikke. Jeg elsker mit sorgløse liv. Det er tilrettelagt, som jeg kan lide det. Nogle bruger tid på bekymring. Det gør jeg heller ikke. Jeg har et, synes jeg selv, realistisk forhold til min egen tid på jorden, og vi kan altså ikke alle sammen opfinde Lego. Jeg vil leve som en glad mand, og det betyder, at jeg går i seng med et smil og vågner op lige så smilende.

Jeg er vokset op med en mor og en far, der stadig er sammen. Det står som et fyrtårn i mit liv