Søs fra 'Far til fire' er død

Den folkekære skuespiller Hanne Borchsenius døde tidligt mandag morgen i en alder af 76 år

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

Skuespilleren Hanne Borchsenius er død i en alder af 76 år. Hun døde tidligt mandag morgen af kræft i bughulen. En sygdom, som først blev opdaget i sidste uge. Og så gik det stærkt ned ad bakke.

Hanne Borchsenius er blandt andet kendt for sin rolle som Søs i filmen 'Far til fire med fuld musik' fra 1961. Derudover har hun medvirket i flere end 25 danske film, blandt andre 'Støv på Hjernen' og 'Kampen om den røde ko'.

Hun var gift med skuespilleren Axel Strøby, et ægteskab, der varede til hans død i 2005. Et af i alt fire ægteskaber.

Strøbys enke har forskanset sig Læs også: Strøbys enke har forskanset sig

- Hanne har gået og haft det dårligt siden jul. Men hun havde faktisk slået det hen. Hun var ikke pivet, så hun troede, at det var et maveonde, fortæller hendes nære ven gennem 25 år, Niels Wøldiche, til ekstrabladet.dk.

I sidste uge blev hun endelig indlagt, og her kom beskeden: Hun havde en fremskreden cancer i bughulen.

Siden torsdag var hun indlagt på et hospice.

Selvom det gik hurtigt, fra hun fik beskeden, til døden indhentede hende, var hun afklaret.

- Selvfølgelig var hun chokeret over det. Men hun var helt klar over, at hun ville dø af det. Tiden er gået med at holde i hånd og forsøge at give hende tryghed i den sidste tid, fortæller Niels Wøldiche, der har været hos Hanne Borchsenius på skift med to andre venner.

- Jeg var hos hende i aftes indtil kl. 00.30, men hun var slet ikke ved bevidsthed. Det er kun godt, at hun fik fred, siger Niels Wøldiche til ekstrabladet.dk og fortæller, at Hanne Borchsenius ikke havde meget kontakt til skuespillerkredsene i de sidste år af sit liv.

- Det var ikke meget. Det sker, at hun taler med en gammel kollega, men det sidste stykke tid har hun ikke haft lyst til at gå så meget i byen. Man skulle faktisk overtale hende til at gå med ud at spise, fortæller vennen.

Strøbyes enke overfaldet og berøvet Læs også: Overfaldet og berøvet

I 2008 talte Hanne Borchenius med Ekstra Bladet i forbindelse med, at hun havde været udsat for et røverisk overfald i sin villa i Charlottenlund. Her væltede tre unge ind i villaen og truede hende på lviet med pistol og knive for at få hende til at udlevere sine værdier.

- Jeg har evnen til at være tough og rolig, når jeg kommer under pres, men vær ikke i tvivl: Regningen kommer bagefter. Jeg har haft det elendigt lige siden. Det var en barsk omgang og gør, at jeg konstant føler mig utryg, fortalte skuespilleren dengang.