Birthe Kjær var død i to minutter

Sangerinden udåndede i ambulance, afslører hun i ny bog

Birthe Kjær var død et par minutter. Nu opfordrer hun alle til at huske at påskønne livet. (Foto: Henning Hjorth).
Birthe Kjær var død et par minutter. Nu opfordrer hun alle til at huske at påskønne livet. (Foto: Henning Hjorth).

Da Birthe Kjær i 2005 kollapsede i forbindelse med træningen til 'Vild med Dans', var det mere alvorligt, end hun efterfølgende gav udtryk for.

I en ny bog skrevet af Maria Hirse afslører hun, at hun døde, da hun var på vej fra dansetræningen til Bispebjerg Hospital.

- Jeg var jo kun 57 år gammel, og jeg havde meget svært ved at forstå, at jeg faktisk havde haft hjertestop og været død i ambulancen et par minutter, fortæller Birthe Kjær i bogen 'Kvinde kend dit hjerte'.

Læs også: Birthe Kjær ramt af blodprop i hjertet

Og fortsætter med at forsøge at sætte ord på de følelser, der løb gennem hende, da hun blev genoplivet-

- Det kan slet ikke beskrives, hvordan det føles at få at vide, at man har været død, men har været så heldig at blive genoplivet. En enorm følelse af taknemmelighed strømmede selvfølgelig igennem mig, og siden har jeg sagt, at min anden fødselsdag er den 18. oktober 2005. Den dag fik jeg livet foræret på ny, og det giver stof til eftertanke, siger hun.

Efter indlæggelsen holdt Birthe Kjær et pressemøde, men her undgik hun at fortælle, at hun rent faktisk havde været død.

Læs også: Nu skal Birthe passe på

- For så vidste jeg, at jeg ikke ville kunne lade være med at græde. Jeg gjorde det kort og kunne derefter tage hjem, hvor mine familiemedlemmer skiftedes til at være hos mig.

Hun undervurderer ikke lægernes indsats.

- De reddede mit liv! Det er jeg naturligvis dybt taknemmelig for, så min oplevelse med sundhedsvæsenet har været god. De var dygtige og søde hele vejen igennem.

Læs også: Jeg vil danse videre

Oplevelsen har selvfølgelig sat sine spor.

- Jeg har lært ikke at tage livet for givet. Livet er en gave, som vi hver dag skal huske at nyde og få det bedste ud af. Hver morgen slår jeg øjnene op og takker for at få endnu en dag her på jorden.