Trine Dyrholm: Jeg elsker at være mor

Trine Dyrholm fortsætter sin utrolige karriere på trods af, at hun er mor til den tre-årige Axel - lige nu bliver hun hædret i Berlin for sin rolle i 'En Kongelig Affære'

Trine Dyrholm er i Berlin for femte gang med en film. Men lige nu er det altså mor-rollen, der er vigtigst for hende.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Trine Dyrholm er i Berlin for femte gang med en film. Men lige nu er det altså mor-rollen, der er vigtigst for hende.(Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Den 39-årige Trine Dyrholm er smuk som en dronning, hun er fantastisk dygtig til sit arbejde, men hun er først og fremmest mor til sin tre-årige søn Axel, som hun har fået sammen med danseren Niclas Bendixen.

Og Trine Dyrholm har på glimrende vis formået at kombinere sit job som skuespiller med rollen som mor. Netop nu er hun i Berlin i forbindelse med Nicolaj Arcels film 'En Kongelig Affære', hvor hun har en stor birolle som enkedronning Juliane Marie.

LÆS OGSÅ:

Pragtpræstation af ung dansk skuespiller

- Det er fjerde gang, at jeg er i Berlin med en dansk film i hovedkonkurrencen, og jeg har også været her med en tysk film i Panorama-sektion. Jeg er efterhånden lidt af en veteran med henblik på den her festival. Men det er sjovt og spændende hver gang.

Hvad har været det mest udordrende for dig med rollen som enkedronningen Juliane Marie?

- Det har helt sikkert været det der med, at man skulle spille i de her gigantiske kostumer. Man bliver jo snørret ind i alle henseender og får stor paryk på, og så handler det om ikke at blive for stiv i sit spil, men samtidigt have en autoritet som dronning. Det har været en balancegang, for det var meget vigtigt for Nicolaj Arcel, at vi portrætterede mennesker af kød og blod.

- Det er jo min første rolle i en såkaldt kostume-film, og jeg har længtes efter det i tyve år. Det er virkelig sjovt at prøve.

Enkedronningen lever jo sit liv gennem sin søn arveprins Frederik og har enorme ambitioner på hans vegne. Er det noget, som du også kender til som mor, at ens søn kommer i første række?

- Ja, ingen tvivl om det. Jeg elsker min søn. Det er jo min søn, der har den største plads i mit hjerte. Jeg elsker at være mor. Men for dronning Juliane handler det om at bevare magten, og det kan hun kun, hvis hendes søn arveprins Frederik overtager magten.

- Jeg har prøvet skildre et menneske, der er absolut jaloux på ungdommen. Hun føler selv, at Danmark er på vej til et forfald på grund af de ændringer, som Struensee indfører. Hun føler sig truet.

Hvordan har du klaret at være både skuespiller og mor til en lille dreng gennem de sidste tre år?

- Jeg har kørt det meget struktureret. I hele foråret sidste år, lavede jeg både den her film samt Susanne Biers kommende film, og så har jeg haft et halvt år, hvor jeg ikke har lavet særligt meget og har kunnet være meget sammen med min søn.

- Jeg har endnu ikke set det som et problem at kombinere rollen som mor med mit arbejde. Selvfølgelig er der en masse praktiske ting, der skal ordnes i de perioder, hvor jeg er aktiv skuespiller, siger Trine Dyrholm, der også afslører, at hun meget snart går igang med optagelserne til en slags remake af den berømte film 'Skytten' fra 1977, der havde Jens Okking i hovedrollen. Filmen skal instrueres af Annette K. Olesen, som Trine Dyrholm flere gange har arbejdet sammen med.