Dunst frygtede at møde en tyran

Rygterne om en hård og tyraniserende filminstruktør fik den amerikanske skuespillerinde til at frygte sit første møde med den danske instruktør Lars von Trier

Kirsten Dunst frygtede Lars Von Trier inden hun mødte den skrøbelige og sensitive mand. (Foto: AP)
Kirsten Dunst frygtede Lars Von Trier inden hun mødte den skrøbelige og sensitive mand. (Foto: AP)

- Jeg var bange for at arbejde sammen med Lars, fordi alle gjorde et stort nummer ud af, hvordan han plejer at 'torturere' de kvindelige skuespillere, fortæller Kirsten Dunst i et interview med Daily Mail.

Trods sin frygt valgte Dunst alligevel at sige ja til hovedrollen i Lars von Triers meget omtalte film 'Melancholia'.

En film der især kom på folks læber, efter Lars von Trier blev smidt ud af filmfestivalen i Cannes som en konsekvens af hans uheldige naziudtalelser.

LÆS OGSÅ: Von Trier afhørt efter naziudtalelser

Og mødet med den frygtindgydende instruktør blev slet ikke som ventet.

I stedet for at møde en tyran mødte hun en skrøbelig og sensitiv mand med en lille tendens til mærkelige bemærkninger.

- Da jeg først lærte ham at kende, var jeg chokeret over de ting, han kunne finde på at sige. Men jeg fandt hurtigt ud af, han er en rigtig sensitiv, sjov og venlig instruktør.

Glemte hun var nøgen
Under samarbejdet med Lars Von Trier blev Dunst meget fortrolig med sin instruktør, og dette samarbejde fik hende til at gøre ting, hun ellers kan have det svært med.

-Der er en scene i Melancholia, hvor jeg ligger nøgen og bader i månens skær, men for mig virkede det nærmest et maleri. Jeg glemte helt, at jeg var nøgen, fortæller Kirsten Dunst.

Jeg gør det igen
Kirsten Dunst fortryder derfor ikke, at hun valgte at arbejde sammen med den lidt anderledes instruktør, selvom hun tager afstand fra de udtalelser Trier kom med under et pressemødet på filmfestivalen i Cannes.

- Lars sagde nogle chokerende ting, og det var forkert, har Kirsten Dunst sagt i et interview med Jyllands-Posten .

- Jeg vil meget, meget gerne arbejde sammen med ham igen. Jeg tror, at alle, der kender ham og har været en del af hans film, har samme opfattelse. Om det får konsekvenser for ham i forhold til at rekruttere andre skuespillere, er for tidligt at sige, mener Kirsten Dunst.

Kirsten Dunst' anstrengelser sammen med Lars von Trier blev da også belønnet, da hun løb med prisen som den bedste kvindelige hovedrolle i Cannes.

Siden har filmen vundet flere fornemme titler, blandt andet blev den kåret til den bedste film i 2011 af de amerikanske filmanmeldere, mens Kirsten Dunst ved samme selskab igen blev kåret som årets skuespillerinde.

LÆS OGSÅ: Von Triers Melancholia er årets film i USA