Camilla Ottesen anklaget for dyremishandling

Dyreværnsforkvinde forarget over nyt TV3-program

Camilla Ottesen skal bo med sin familie i Sydafrika i et år. (Foto: Anthon Unger)
Camilla Ottesen skal bo med sin familie i Sydafrika i et år. (Foto: Anthon Unger)

HOEDSPRUIT (Ekstra Bladet): Når Camilla Ottesen til foråret - bevæbnet med en riffel - går i gang med at skyde dyr på den afrikanske savanne, mens TV3 Puls’ seere følger med, er det ikke godt tv.

Det er dyremishandling.

Det mener Mirja Thomsen, lederen af dyreværnsorganisationen OASA, der er forundret over, at Camilla Ottesen ønsker at sende den slags signaler.

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen er storvildtjæger i Afrika

- Det er naivt og uintelligent, at hun ikke har tænkt over bagsiden af medaljen. Hun støtter en industri, som lugter langt væk af dårlig moral, siger Mirja Thomsen til Ekstra Bladet.

Gnu i bearnaise
Som Ekstra Bladet kunne berette for nylig, er Camilla Ottesen, hendes mand, Anders, og deres to børn flyttet til Hoedspruit et par timers kørsel uden for Johannesburg i Sydafrika.

Her skal familien bo - og ikke mindst jage - det næste år. Og en del af deres liv bliver foreviget af TV3, der bringer et program med Camilla og Timm Vladimir.

Camilla Ottesen skyder forskellige dyr, mens Timm Vladimir skal tilberede byttet, så seerne kan se, hvordan man laver gnu i bearnaise.

Ingen truede dyr
Ifølge Mirja Thomsen er det alt andet end en uskyldig tv-leg.

- Havde hun bare en lille smule at rykke rundt med, ville hun indse, at den lukrative forretning, der følger med den stigende efterspørgsel, intet godt fører med sig. Det er sand dyremishandling.

Det er Camilla Ottesen ikke overraskende uenig i.

- Det er noget vås. Det er fint, at vi har den slags organisationer, og jeg synes, at krybskytteri er forfærdeligt. Men hvis ikke man regulerer bestanden af dyr, dør de af sig selv på grund af mangel på mad og andet, siger Camilla Ottesen.

Hun er irriteret over det ry, som jægere har.

- Det får tit den vinkel, at vi er sådan nogle, der går rundt og plaffer løs med en automatriffel. Men det er jo ikke det, der er tale om. Der er regler for, hvad jeg må skyde, og jeg vil ikke skyde de helt store dyr. Indtil videre har jeg skudt zebra, gnu, impala og vandbøffel. Ingen af dem, jeg skyder, er truede dyr, siger hun til Ekstra Bladet.