Kim Bodnia om dødsulykke: - Det er meget trist og tragisk

Den danske skuespiller kendte den ene af de to filmmedarbejdere, der søndag omkom i en tragisk ulykke på den norske film, han selv medvirker i

Kim Bodnia medvirker i Skumringslandet, hvor to fra filmholdet frygtes omkommet. (Foto: Maria Fonfara/Polfoto)
Kim Bodnia medvirker i Skumringslandet, hvor to fra filmholdet frygtes omkommet. (Foto: Maria Fonfara/Polfoto)

LÆS OGSÅ: Filmmedarbejdere i Bodnia-film dræbt i stormvejr

To personer, der arbejder på optagelserne til den norske film 'Skumringslandet', hvor Kim Bodnia medvirker, omkom søndag, da den båd, de var om bord på, blev kastet rundt i vandet af en kæmpe bølge.

De to mænd var på havet sammen med en fotograf, hvor de skulle filme havets rasen i det sydvestlige Norge.

Kastet ind mod bredden
De tre blev overrasket af en stor bølge, der kastede dem ind mod bredden, hvor de i første omgang reddede livet, men endnu en bølge skyllede ind over de tre mænd, og den 25-årige og 27-årige blev hevet med ud i havet ud for Stapnes i Egersund.

Bodnia vendte lørdag aften hjem fra optagelserne. Han blev ringet op søndag med den tragiske besked.

- Det er meget, meget trist. Det er meget tragisk. Jeg var hjemme fra optagelser lørdag, så jeg ved kun hvad jeg har fået at vide i telefonen fra Norge, siger Kim Bodnia til ekstrabladet.dk

Ved ikke hvad de havde gang i
Hvorfor filmholdet kastede sig ud i det voldsomme stormvejr ved Kim Bodnia ikke.

- Jeg var ikke til stede, så jeg ved faktisk ikke, hvad de havde gang i, siger Kim Bodnia, der heller ikke har nogen idé om, hvad ulykken eventuelt kommer til at betyde for filmens fremtid.

- Jeg har ikke været i kontakt med dem deroppe bortset fra da nogle af medarbejderne kontaktede mig søndag for at fortælle, hvad der var sket, så jeg kan slet ikke sige, hvad de har tænkt sig at gøre deroppe, siger Kim Bodnia.

Kendte de omkomne
Den ’Broen’-aktuelle skuespiller fortæller, at han kendte de to filmmedarbejdere, der nu formodes omkommet.

- Jeg kendte den ene af dem, og den anden har jeg mødt et par gange under optagelserne, så det er meget trist, siger Kim Bodnia.

Optagelserne til 'Skumringslandet', som foregår i år 1349, har fundet sted i de fire norske kommuner Eigersund, Sokndal, Lund og Bjerkreim siden august.

På rollelisten til filmen står foruden Bodnia også flere kendte skuespillernavne i Norge. Det gælder blandt andre Sverre Anker Ousdal, som spiller en rolle som munk.