Lasse Spang overrasket over norsk dødsulykke

Farlige stuntoptagelser ender ofte galt - især når de skal indspilles i naturen. Alligevel undrer det Lasse Spang Olsen, at dødulykken skete i Norge

Kim Bodnia under filmoptagelserne til 'Skumringslandet'. (Foto fra Facebook)
Kim Bodnia under filmoptagelserne til 'Skumringslandet'. (Foto fra Facebook)

At to nordmænd har mistet livet under dristige optagelser, der involverer høje bølger er ikke usædvanligt, for det kan lynhurtigt gå galt med optagelser i naturen.

Det har instruktør og stuntman Lasse Spang Olsen selv oplevet, men det sker næsten aldrig i Danmark, for naturen er forholdsvis mild overfor de dristige stuntmen.

Til gengæld er den norske natur anderledes barsk, og derfor tager nordmændene oftest deres forbehold.

- Nordmændene er ret professionelle. Af de ting jeg har lavet i Norge, har jeg været imponeret af deres tilgang til sikkerhed. Det er helt anderledes, end det er i Danmark. Det er noget helt andet end herhjemme, hvor sikkerheden oftest bliver sparet væk, fortæller Spang Olsen.

LÆS OGSÅ: Han blev dræbt af kæmpe-bølge

Efter mange år erfaring med stuntoptagelser har han prøvet at have sved på panden flere gange. Under optagelserne til en dykkerfilm meget langt ude på Rødehavet oplevede hele filmholdet, at en båd kæntrede:

- Der var sindssygt høje bølger, og vi havde en gummibåd, men vi kunne ikke komme op i den. Folk fik båden i hovedet og blev slået bevidstløse og blev hevet ind over klipperne. Det var forfærdeligt. Det var mere held end forstand, at det ikke gik mere galt, siger Spang Olsen til ekstrabladet.dk.

Bodnia var bange for vand
Lasse Spang Olsen har i flere film prøvet at arbejde sammen med Kim Bodnia. Både i filmen 'I Kina spiser de hunde' fra 1999 og opfølgeren 'Gamle mænd i nye biler' fra 2002 skulle Bodnia lokkes under vandet som led i filmoptagelserne.

- Kim var meget bange for vand på det tidspunkt. Han havde aldrig prøvet at have hovedet under vand. Han skulle have en taske på fyldt med blylodder, fordi det var meningen, at han skulle hoppe baglæns ud i vandet. Det var usandsynlig ubehageligt, fordi han først kunne komme op, når han fik tasken af igen, fortæller Lasse Spang Olsen.

LÆS OGSÅ: Kim Bodnia om dødsulykke: - Det er meget trist og tragisk

Udførelsen af stuntet var i sig selv meget væmmelig, og hele filmholdet oplevede det også som rigtig ubehageligt, at Bodnia blev suget ned mod bunden.

- Ingen kom til skade, men det var også mere held end forstand, fortæller Spang Olsen.

Ulykken i det sydvestlige Norge skete søndag eftermiddag, men ulykken trækker spor langt op af mandagen. På klipperne i området søger redningsfolk stadig efter de to nordmænds lig.

LÆS OGSÅ: Medvirkende i Bodnia-film dræbt i stormvejr