Claus Elming: Software-mand med fodbold-skuldre

- Jimmy er min eneste kæreste, fortæller studieværten og afslører sin dunkle jyske fortid

Denne mand er uddannet markedsøkonom i Aarhus. (Foto: Jan Unger)
Denne mand er uddannet markedsøkonom i Aarhus. (Foto: Jan Unger)

Tænk at ’Vild med dans’-udsendelsernes mandlige spasmager af en studievært har trådt sine barnesko som softwaremand i Aarhus.

Det forekommer så pænt og korrekt, at det nærmest forårsager en hjerneblødning, når man så samtidig på sin nethinde har et billede af Claus Elming tæt sammenfiltret med medfodboldværten Jimmy Bøjgaard, der er i en blomstret kjole og blondine-paryk – og hører Claus sige: ’Nu er jeg tæt på at kysse dig’.

- Haha. Ja, Jimmy er min eneste kæreste. Men før alt dette blev jeg uddannet markedsøkonom i Aarhus og blev ansat i et softwarefirma, hvor jeg viste flair for at sætte ord sammen og undervise. Sideløbende spillede jeg amerikansk fodbold, og da DR i 1994 ville vise den danske finale i amerikansk fodbold, blev jeg hevet ind, fortæller Elming.

Læs også: Claus Elming: Jeg vil gerne giftes

Siden fortsatte han på TV2, og det er herfra de fleste ikke-danse-interesserede kender ham: som NFL-manden.

- Faktisk begyndte jeg på Zulu, så kom jeg til TV2, og for nylig har jeg netop modtaget en invitation fra Michael Meyerheim til at deltage i et program på TV Charlie, men så har jeg da vist også været hele vejen rundt. Med lidt held kan jeg få et fast job på Charlie, når jeg bliver for gammel til at være tv-vært på TV2, griner han.

Smadrede fine bøffer
For Claus er forberedelse kongen over alt. Derfor lyser han heller ikke ligefrem af stolthed, når han skal beskrive sin debut som kok på tv.

- Jeg deltog i ’Til middag hos ...’, og her skulle jeg blandt andet servere fire fantastiske bøffer. Derfor kørte jeg ind til Mash og købte nogle kødklumper på tykkelse med en telefonbog. Dem ville jeg så grille, men det måtte jeg ikke for produktionen, så jeg endte med at pandestege dem, og det blev ikke godt. Mildest talt.

- Man skulle ikke tro, at man kunne ødelægge sådan noget kød, men det gik fint. De blev helt tørre, og jeg endte på en tredjeplads ud af fire mulige. Det er nok ikke min bedste indsats til dato, siger han hovedrystende.

En gammel sportsmand kan ikke lide at tabe. Men i det mindste spiller han da stadig amerikansk fodbold. Dog er det på så meget hygge/seniorer-plan, at drengene ikke engang har hjelme eller skulderpuder på, når de skal ’tørne’ sammen på banen. Måske skulle han begynde på zumba i stedet.