Anden: Komikerne vil bare ha' fisse

Anders Matthesen langer ud efter sine kollegaer

Når de kendte komikere drager på turne, er de i virkeligheden kun ude på at score kvinder, mener Anden. (Foto: Linda Johansen).
Når de kendte komikere drager på turne, er de i virkeligheden kun ude på at score kvinder, mener Anden. (Foto: Linda Johansen).
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Anders Matthesen er ikke ligefrem kendt for sine evner ud i diplomatiet. Nu får hans kollegaer grovfilen at mærke i et interview med Politiken.

Her beskylder han direkte mange af de andre, store komikere for at være dovne og sjuskede. Og for udelukkende at bruge deres shows til at komme ud i landet for at score fisse.

- Der er flere eksempler på komikere, der stiller sig op med et onemanshow, der ikke er færdigt. I hvert fald i mine øjne. Det handler mere om at komme ud i landet og få noget punani (fisse, red.), siger han til Politiken.

Læs også: Så meget koster de danske stand-uppere

Han langer også ud efter de store, etablerede navne, som han mener er blevet for dovne, når det kommer til deres egne shows.

Pinligt med fremme materiale
- Jeg ville aldrig gå på scenen med et manuskript, en anden har skrevet. Selv om det efterhånden er kutyme i vores branche. De store komikere har travlt med at lave tv, og så får de en af Bremen-drengene til at skrive. Jeg synes, det er pinligt, når en mand, der har været i gamet i 12 år, får en rookie, der har været i gang i seks måneder, til at skrive sit show. Så tænker jeg, at det sgu ikke er så svært at ligge forrest i det her felt, siger han.

Uden at ville uddybe, hvem det er, han tænker på.

Læs også: Anden er en sand guldfugl

Bremen-type
På Facebook tager Lasse Rimmer dog til genmæle.

- Nu ved jeg ikke om jeg er en af de der 'Bremen-typer', han er sur på. Jeg ved, at jeg ikke er en af de komikere, der får yngre komikere til at skrive deres shows, i hvert fald. Men jeg kan godt lide Anders, jeg glæder mig rigtig meget til at se hans kommende show (så meget, at jeg tror, jeg kommer til at købe billetten selv), og jeg har ikke rigtig brug for at sætte ham i forhold til nogen andre komikere for at nyde, hvad han laver. Og nå jo, jeg synes plakaten til 'ANDERS' er skidegod, skriver han.

Læs også: Anden er landets sjoveste mand

Sjusk er også noget af det, der støder Anders Matthesen ved kollegaerne.

- Der er for mange af de der Bremen-typer ('Live fra Bremen' på TV2, red), der bare går på scenen og fyrer pis af som: 'Så var der den om ham Jesus, der lavede sten til brød'. Gu var der ej. Det var Jens Vejmand. Lav din research, tosse.

Om ti måneder har han premiere med sit nye show og småbarnsfaderen brænder efter at komme i gang.

Giv mig scenen!
- Jeg var inde og se Linda P. i sidste uge, hvor jeg bare sad og tænkte: 'Kom nu, giv mig scenen - bare i fem minutter'. Det er forfærdeligt. Jeg har virkelig abstinenser. Jeg har to timers materiale allerede, som jeg har prøvet af under ydmyge forhold på Fanø og under meget våde forhold på Beach Club Alanya. Det meste sad lige i skabet. Så hvis jeg var en doven komiker, ville jeg bare læne mig tilbage og sige, jeg var færdig nu. Men mit arbejde er først lige begyndt, siger han til Politiken.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind