Mygind: - Jeg lyttede ikke til min krop

Nu øser han ud af egne erfaringer, når han holder foredrag om stress og det gode liv

- Det er vigtigt at sige fra. Sige, at man ikke kan holde til mere. At man trænger til ferie, siger Peter Mygind, der i foråret blev ramt af en blodprop. Her ses han i rollen som Michael Laugesen i DRs 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel, DR)
- Det er vigtigt at sige fra. Sige, at man ikke kan holde til mere. At man trænger til ferie, siger Peter Mygind, der i foråret blev ramt af en blodprop. Her ses han i rollen som Michael Laugesen i DRs 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel, DR)
Følg Danske kendte

Peter Mygind har været nede med stress, fordi han ikke lyttede til sin krop.

- Det er slut nu. Jeg prioriterer mine ferier og fridage med familien. Det er noget af det bedste. Og jeg er nok den eneste skuespiller i Danmark, som har haft indføjet i mine filmkontrakter, at jeg skulle gå klokken 16, fordi jeg skulle hjem og hente børn, da de var mindre, siger han.

- Mit filmarbejde er ikke finere end min kones arbejde, fortsætter Peter Mygind, der på 16. år er gift med projektleder på DR Værter Lise Mühlhausen og har to teenagedrenge.

- Det er vigtigt at sige fra.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind: Blodproppen var et wake up call

Man må tage ansvar
Det er noget af det, som Peter Mygind fortæller fra sit eget liv, når han er ude at holde foredrag om arbejdsglæde og det gode liv.

- Jeg har sprunget en stemmelæbe engang, fordi jeg ikke ville lytte og bare ville være den søde dreng på teatret. Jeg mistede stemmen fuldkommen, fordi jeg ikke lyttede til min krop. Og jeg har også tidligere gået for længe og ikke villet høre de advarselssignaler, hvor man bliver træt og ukoncentreret og får ondt i maven. Det går ikke. Man må tage ansvar for sig selv og sige stop, når det går for hurtigt. Det har jeg lært. Og det deler jeg ud af.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind springer ud

- Det er vigtigt at få sagt, at man ikke kan holde til mere. At man trænger til ferie. At man ikke længere kan holde til at arbejde så mange timer.

- Du er her der og alle vegne. Hvor meget er du egentlig hjemme?

- Ja, men jeg er rigtig meget hjemme. En typisk dag står jeg op og laver morgenmad og smører madpakker til mine sønner. Så kører jeg måske til Vejle og holder foredrag og er hjemme igen klokken 17. Vi prioriterer højt at spise sammen i familien. Og da jeg ikke har haft teaterarbejde i en del år, har vi haft aftenerne sammen. Og jeg er rigtig god til bare at sidde i sofaen med min søn og se tv. Jeg er ikke sådan en, der styrter rundt herhjemme, siger Peter Mygind.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind i topform trods blodprop

LÆS OGSÅ: Peter Mygind ramt af blodprop

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?