Enhver idiot kan lære at lire en tekst af

Tommy Kenter: Jeg elsker at arbejde sammen med mennesker, der kan deres metier 100 procent

Marianne er et dybt professionelt menneske, der lever og ånder for sin dans, og det er dybt fascinerende.(Foto: Mogens Flindt)
Marianne er et dybt professionelt menneske, der lever og ånder for sin dans, og det er dybt fascinerende.(Foto: Mogens Flindt)

– Jeg elsker at arbejde sammen med mennesker, der kan deres metier 100 procent. Det giver tryghed og ro. I mit eget fag kan jeg alt til mindste detalje, før jeg går ud med det. Først når ordene til mine replikker er banket fast i min bevidsthed, kan jeg begynde at lege med dem –  at lave betoninger. Og det er på samme måde med trinene i dansene, forklarer Tommy Kenter.

– Enhver idiot kan lære at lire en tekst eller nogle trin af, men det bliver kedeligt. Performance kræver betoninger –  også i overført betydning, ’Vild med dans’ er så komprimeret, at man møder op om fredagen og aldrig er ’helt oven på stoffet’. I heldigste fald har man nået at lære trinene, tilføjer han.

Nyt show til nytår
I øjeblikket arbejder han også på sit nye Kentex Show, der skal have premiere til nytår på Betty Nansen Teatret med efterfølgende turne ude i landet. Og her har han hyret en suffløse fra Det Kongelige Teater til at øve tekster med sig.

– Jeg lærer langsomt. Det har jeg altid gjort, og det kan ikke nytte, at det er datteren eller en kæreste, der skal læse med mig, for når jeg raser over noget, jeg ikke kan få fod på, tror de bare, at det er dem, jeg er sur på. Men det er jo mig selv hver gang, og det ved den professionelle suffløse, siger han.

Samtidig er den nye Bille August-film om Skagensmalerne og Marie Krøyer blevet rykket frem, så den karambolerer med ’Vild med dans’, så her skal han også være på. Han spiller familiens advokat, Lachmann.

– Bille er en fornøjelse at arbejde for. Manden er så sikker på sit stof og på sin instruktion, at alt foregår roligt og trygt, fortæller han.

Forskellige verdener
– Marianne Eihilt er også et meget professionelt menneske. Hun lever og ånder for sin dans, og det er dybt fascinerende. Vores verdener er meget forskellige –  ikke bare er jeg gammel nok til at være hendes far, og derfor har vi jo meget forskellige referencerammer, men hun har også hele sit liv været så dybt fokuseret på sin dans, at der ikke har været tid til så meget andet –  kulturliv f.eks., påpeger han.

– Blandt andet er Marianne den eneste kvinde, jeg nogensinde har mødt, der ikke vidste, hvem Scarlet O’Hara var, og som aldrig har set ’Borte med Blæsten’, griner han.