Tonnys vej til kvinden

Den 74-årige sanger Tonny Landy viser, hvor vejen går til kvinden, og hvordan man kommer videre i sit one-man-show på Cafe Liva

Tonny Landy giver i sit show gode råd til, hvordan man finder vej ind til kvinden. (Foto: PR Foto)
Tonny Landy giver i sit show gode råd til, hvordan man finder vej ind til kvinden. (Foto: PR Foto)

Den 74-årige Tonny Landy debutterede for 50 år siden i Simon Rosenbaum's Cabaret, dengang Simon Rosenbaums datter, skuespilleren og instruktøren Ina-Miriam Rosenbaum stadig lå i sin mors mave. Nu er Tonny Landy vendt tilbage til arnestedet, nemlig Cabaret'ens verden med sit one-man-show 'Hvor går vejen til kvinden - og hvordan kommer man videre' på Cafe Liva i København. Og det er sjovt nok Ina-Miriam Rosenbaum, der instruerer stykket.

I sit one-man-show, med akkompagnement af pianisten Irene Hasager, leverer Tonny 12 sange, der spænder lige fra operette til Evert Taube og Lisa Nilsson. Kærlighedssange, der udforsker kvindens psyke og kvindens sjæl. Stykket er skrevet af husbåds-dramatikeren Jacob Morild.

Hvordan finder du selv vej ind til kvinden Tonny?

- Det vigtigste er at bevare evnen til at blive ved med at elske kvinden uden de store forbehold og prøve at forstå kvinden, hvilket jo kan være en stor opgave. Men det kan godt betale sig, siger Tonny Landy.

Den 74-årige Tonny Landy har levet et helt liv i musikkens verden og har beskæftiget sig med opera, operette, kirkemusik og almen underholdning. Han har ligeledes produceret en lang række udsendelser for både radio ot tv samt skrevet et par bøger 'En Sangers Liv' og 'En Sangers værksted'. Tonny Landy har siden 1986 undervist de unge sangere på Musikkonservatorierne i København og Århus, heraf de 14 år som Rektor for Det Kgl. Teaters Opera-Akademi.

Tonny Landys one-man-show kan opleves i aften på Cafe Liva i København samt i morgen aften. Showet kommer på turne rundt i hele Danmark i efteråret 2012.

Billetter kan bestilles her