Manu Sareen diskriminerer i homovielser

Foreslår særlig ordlyd for homoer, der vil giftes i kirken

Kirke- og ligestillingsminister tør nu ikke længere garantere, at der bliver ligestilling for homo- og heteroseksuelle under vielser. Foto: Polfoto/Jonathan Bjerg Møller
Kirke- og ligestillingsminister tør nu ikke længere garantere, at der bliver ligestilling for homo- og heteroseksuelle under vielser. Foto: Polfoto/Jonathan Bjerg Møller

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen føjer nu endnu et løftebrud til den nye regerings snart uendelige række af løftebrud. Som oppositionspolitiker lovede radikale Manu Sareen, at homoseksuelle skulle have mulighed for at gifte sig i kirken på lige vilkår med heteroseksuelle. Men nu har orgelpiben fået en anden lyd.

Læs Manu Sareen i Information

- Jeg er ikke bare forbløffet og skuffet. Jeg er også rasende og frustreret. I bladet ’Out and About’ og i Information kan vi nu læse, at kirke- og ligestillingsministeren ikke længere mener, at ritualerne for vielser i kirken skal være ens uanset folks seksuelle tilhørsforhold. Men nu viser det sig, at der skal en helt anden ordlyd til, hvis det er et homoægteskab, end hvis det er et hetero-ægteskab, siger direktøren for Startours, Stig Elling.

Vil gerne giftes
Elling har levet i et registreret parforhold med Steen i 24 år, og parret ville elske at få lov til at blive rigtigt gift i en kirke.

- Vi vil være det første par, der møder op, når det bliver muligt. For det har været en drøm for os altid. Men det er altså urimeligt, at vi i 2011 stadig skal forskelsbehandles. Ifølge Manu Sareen kan vi ikke blive erklæret for ’ægtefæller’, men må kun blive erklæret for ’livsfæller’, og det er ikke, hvad jeg forstår ved lige vilkår. Det er fortsat diskrimination, fastslår Stig Elling.

Frihed for præster
Rejsedirektøren understreger, at han har det fint, med at præsterne selv må bestemme, om de ønsker at foretage homovielser eller ej.

- Det skal være en god oplevelse for alle parter, så her nytter påbud ikke, tilføjer han.

Vrede blandt homoseksuelle

Christian Have, Kommunikationsdirektør:

- For mig er det mærkværdigt, at vielsesformuleringen skal afvige fra den kendte. Det signalerer fortsat diskrimination og ikke ligestilling. Med et ændret ritual skabes der bare en ny forskelsbehandling.

Dennis Knudsen, Stylist:

- Principielt må en ligestillingsminister sikre lige vilkår for alle. Det er vildt gammeldags fortsat at diskutere, om homoseksuelle kan blive gift i kirke og hvordan. Uanset ens seksuelle tilhørsforhold er det ikke i orden, at der skal være forskel.

Hans Pilgaard, Tv-vært:

- Jeg vil sige som Clint Eastwood: 'Er det ikke på tide, at vi giver folk lov til at leve det liv, de har lyst til'.

Thomas Evers Poulsen, Danser:

- Manu Sareen tilhører selv et mindretal og burde vide, hvad diskrimination betyder. Derfor er det særligt skuffende, at det er ham, der er rendt fra et valgløfte. Men det er typisk. Politikere lover og lover, og holder ikke en skid.

Silas Holst, Danser:

- Det er ubetinget diskrimination at lave ændret ordlyd af vielsesritualet for homoseksuelle. Det hiver udviklingen i den helt forkerte retning og kan kun bekræfte visse mennesker i, at vi er mærkelige. Sareen er tilsyneladende kommet ind på falske forudsætninger. Det er noget fis.