Thure vil være kendt ... for sit arbejde

Thure Lindhardt har sagt nej til flere underholdningsshows, men han vil hellere end gerne kendes for sit fag

Thure Lindhardt gider ikke deltage i alt muligt forskelligt - bare for at blive kendt. (Foto: Thomas Sjørup)
Thure Lindhardt gider ikke deltage i alt muligt forskelligt - bare for at blive kendt. (Foto: Thomas Sjørup)

I 1958 blev kunstneren Mark Rothko hyret til at male en serie af billeder til den berømte 'The Four Seasons'-luksusrestaurant i New York. Senere trak han malerierne til en værdi af over 10 millioner kroner tilbage.

Det mystiske forløb danner rammen om forestillingen 'Rød' på Betty Nansen Teatret, hvor Thure Lindhardt spiller rollen som malerens unge assistent, Ken.

LÆS OGSÅ: Se Thure bolle i vandet med fransk topmodel

Her udforskes dilemmaet mellem cool cash og kunst, og det er velkendt for den 36-årige stjerneskuespiller, der ikke vil i spotlightet for enhver pris.

Nej til underholdningsprogrammer
- Jeg har fået tilbud om at medvirke i flere underholdningsprogrammer, at rejse et eller andet sted hen eller invitere mennesker, jeg ikke kender, hjem til middag. Det vil jeg ikke være med til.

- Jeg koncentrerer mig om mit arbejde som skuespiller. Det er det, jeg allerhelst vil være kendt for. Jeg vil meget gerne være kendt, hvis jeg er kendt for mit arbejde, siger Thure Lindhardt, der slog igennem internationalt ved Tom Hanks' side i 'Engle & Dæmoner'.

'Rød' rejser spørgsmålet om, hvor langt man egentlig vil gå for en stor, fed check. Og det har Thure Lindhardt en klar holdning til.

Klar til stort og småt
- Jeg vil gå langt. Jeg vil meget gerne lave en stor spillefilm, jeg får masser af penge for. Men jeg vil også gerne lave kunstneriske projekter, jeg ikke får en krone for.

- Det vigtigste er, jeg kan se mig selv, mine venner og familie i øjnene, fortæller Thure Lindhardt mellem prøverne på Betty Nansens anneksscene.

Flemming Enevold spiller maleren Mark Rothko i forestillingen, der er instrueret af Peter Langdal. 'Rød' har premiere lørdag 5. november.