Annonce:
Annonce:

Hævnen over Clausen og Larsen

Et uautoriseret terapeutisk vulkanudbrud fra en overset, fornedret Kim Hyttel

Erik Clausen nævnte ikke Kim Hyttel i Kirsten Jacobsens biografi. (Foto: Morten Langkilde/Polfoto)
Erik Clausen nævnte ikke Kim Hyttel i Kirsten Jacobsens biografi. (Foto: Morten Langkilde/Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det er en kamp, der er tabt herfra og til evigheden. Rockproduceren Kim Hyttel, 58, bider ud efter Kim Larsen og Erik Clausen i et frådende raseri, han har sparet sammen til siden 1992.

Han er farlig, men mest for sig selv. Han er ramt af en ikke sjælden aggressiv rockgalskab, der udløser et ukontrollerbart storhedsvanvid. Foreløbig har han smittet den fem år yngre Michael Frank Møller, der var musikjournalist på Ekstra Bladet sammen med Peter Nørgaard, da Hyttels kæde hoppede af og Kim Larsen-krigen mod pressen og specielt Ekstra Bladet brød ud.

Annonce:

Det er der kommet et 488 siders uautoriseret, terapeutisk inferno af en sygejournal ud af under titlen 'Larsen og Clausen - og de andre ronkedorer i rockland'. Men selv om Hyttel i bogen stempler Larsen ud i evig depression og jager Clausen ud at piske ludere til blodet sprøjter, er det Hyttel selv, der bagefter vil bløde mest, for hvorfor sagde han ikke noget, da 'uretfærdighederne' ramte ham, men ventede 20 år?

LÆS OGSÅ: Voldsomme sex-anklager mod Erik Clausen

Den rene ynk
Hyttel er om ikke til grin, så til ynk efter de karaktermord, han gennemfører på Larsen, Clausen og de andre ronkedorer. Ikke fordi de har særlige krav på at blive skånet, men fordi det uvægerligt rejser spørgsmålet: Hvem tror Hyttel, han er? Det kan de færreste ikke-nørder formentlig ikke svare på, for det er lige som ikke ham, der tegner coverforsiden. Han er en prik på bagtæppet.

Nu pisser Hyttel så i egen rede, på sine 'gamle venner'. Det kunne være forfriskende nok, hvis det havde lidt konstruktiv kritik i sig, men det er et alt for indebrændt bål at samle os om, en gang narcissistisk navlepilleri på vulkanøen Pantelleria i Middelhavet, hvor han er flygtet til.

Annonce:

Kom nu Hyttel, hvad er det lige præcis, du vil sige. Hele dit liv har du åbenbart været offer for en lang række af 'kreative tyverier'. Kan du ikke bare lære at pakke dine genistreger bedre ind i stedet for at lade dem ligge og flyde alle vegne, så du bagefter må beskylde alt og alle for at stjæle dem. Se selv, nu har jeg brugt dine bogstaver til at skrive denne artikel!

LÆS OGSÅ: Derfor afskyr han Clausen og Larsen

Det kørte af sporet
At vejen til stjernerne går gennem trængslerne burde ikke være nyt for en jysk akademiker af en rock-Hyttel, men han har åbenbart været rigtig uheldig - med konen Lena og kæresterne Karin (snuppet fra vennen Steen Jørgensen fra Sort Sol) og kuvøselolitaen Gitte, med Johnny Madsen, med Sort Sol, som han ikke fik Grammy-belønning for, men kun en Knud Odde-bemærkning om, at det hele løb ind på båndet af sig selv, og altså uden nævneværdig indsats fra Hyttelfadet, med ikke-krediteret musik til Clausen-film og allermest med Kim Larsen, hvor det hele kørte af sporet under den gribende titel 'Wisdom is Sexy'.

Annonce:

Det var ikke visdom, der prægede den historie. Indrømmet: Lune Larsen kan være så frygtelig irriterende, uforskammet, sårende, krævende, enerådende og umulig at omgås, men hvad er det lige, der kommer ud af det? Det er det, afregningen gælder og læsere, lyttere og seere går efter. For han kan også være så meget andet.

LÆS OGSÅ:  Ny bog: Kim Larsen er ensom og depressiv

Født besværlig
Larsen har altid været besværlig. Han er formodentlig født sådan

'Wisdom is Sexy' var en tam omgang. Som sædvanlig kom Ekstra Bladet først. Michael Frank Møller & Peter Nørgaard kunne stik imod alle odds fortælle, hvad der var i vente, og det var ikke noget godt. Jeg anmeldte det samlede værk og måtte konstatere: 'Kim Larsen er på spanden, og indtil han får den fyldt op igen, lyder det for hult'. Hyttel var produceren bag makværket, der dog klarede tre stjerner i Ekstra Bladet, men ellers blev jordet hele vejen rundt.

Annonce:

Kim Larsen var ude med en krigserklæring mod pressen i almindelighed og Ekstra Bladet i særdeleshed. Da den blev fulgt op med helsides annoncer i de landsdækkende aviser, hvor chefredaktør Sven Ove Gade, jeg som underholdningschef, Michael Frank Møller og Peter Nørgaard blev hængt ud, mens Kim Larsen blev hængt op og svævede af sted i tylsskørt som den rene uskyldighed. TV-Aviserne tog fat. Stor ståhej.

Hvorfor Larsen i grunden pludselig blev så ond i sulet på 'Ekstra Hørmeren', som han kaldte avisen, som han læste og ellers havde et rimelig forhold til. Vi sad nu aldrig lårene af hinanden, hvad mange troede, fordi vi helt tilbage fra Gasolin-dagene altid var først med nyhederne fra den kant. Der har været mange kampe og uenigheder undervejs, heftige diskussioner, men sjældent så voldsomt, at det ligefrem endte i krigserklæringer.

LÆS OGSÅ:  Det er ikke første gang for Erik Clausen

O.k., ville Larsen have krig, så fik han det. Det var hans ret. Men at vi rent bladmæssigt på noget tidspunkt skulle have planlagt en decideret hetz mod Larsen, er det rene vrøvl. Møller og Nørgaard følte det nok som en personlig udfordring at trænge igennem krigszonen for at se, hvad der rørte sig, men ellers ikke.

Annonce:

Wisdom-pladen gik i stort nul, koncerter måtte aflyses på stribe. Det var et dyk for Larsen.

- Jeg stod til en røvfuld, indrømmede han i TV2, og tilføjede:

- Jeg ligger ikke ned. Det gør jeg kun, når jeg sover, og når jeg elsker.

Det var alvor, når ingen gad høre ham på Danmarksturneen. Det var ikke Ekstra Bladets skyld. Det er ikke sket siden.

Hvor er Ruth
Det var en god dag, da Larsen afsluttede sin krig. Han kom trillende på sin cykel ind på Rådhuspladsen og op på redaktionen.

- Hvor er Ruth? - spurgte han og fandt mig. Ruth var hans tak for 'Lune Larsen', som han hadede. Efter få ord var freden brudt ud, de gamle grænser trukket op og alt klar til nye kampe, der bestemt ikke var afgjort på forhånd.

Alt det had, der er tilbage, sidder i Kim Hyttel. Det er ham, der ikke kan glemme, at han aldrig blev rockhelt.

- Det skal larme, Hyttel, sagde Kim Larsen til ham, da de skulle lave 'Wisdom is Sexy'. Det gør det så nu - på tryk.

Annonce:

Den næste Kim Larsen-bog kommer den 21. oktober. I den snakker hans første kone ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: