Anders Lund Madsen er klar til Obama

Anders Lund Madsen forsøger at lægge kriminaliteten bag sig og trække elegance og storhed ind i sit talkshow

Barack Obama . Han kommer... måske. Ida Davidsen. Hun kommer... helt sikkert. Anders Lund Madsen er klar igen. Han venter sig meget af Obamas besøg i talkshowet. (Foto: Lars H.Laursen)
Barack Obama . Han kommer... måske. Ida Davidsen. Hun kommer... helt sikkert. Anders Lund Madsen er klar igen. Han venter sig meget af Obamas besøg i talkshowet. (Foto: Lars H.Laursen)

Selv om ' Det Nye Talkshow' foregår på den flotte adresse i Hofteatret vil mange seere kunne huske, at sidste år havde elementer af gedigent snavs. Anders Lund Madsen havde nemlig sendt sin nye praktikant Signe Molde ud for at købe våben, og det må man ikke i Danmark.

Dommeren har talt. Tydeligt. Og Anders forsøger nu at lægge det bag sig. I stedet vil han koncentrere sig om sit drømmescenarium i de kommende programmer: At få besøg af præsident Obama .

- I har fået bøder for jeres ulovlige våbenbesiddelse?

- Ja, det var ikke så godt. Vi forsøgte ellers at få dommeren til at forstå, at vi lavede satire, men dommeren mente ikke, at det var sjovt. I hvert fald ikke sjovt nok, og så falder hammeren.

- Jeg har hørt, at du har inviteret præsident Obama i år?

- Ja, og det besøg venter jeg mig meget af. Men han er jo en travl mand. Der sker frygteligt mange ting ude i verden, og selv om talkshowet for længe siden sendte invitationen til Det hvide Hus i Washington, så er spørgsmålet, om han har modtaget den. På kalenderen kan jeg se, at som det ser ud lige nu, har vi plads til ham 4 og 11. november samt 14 oktober, der er dagen lige inden min fødselsdag.

- Har I sagt det til ham?

- Sagt og sagt. Det er beklageligvis ret meget envejskommunikation. Men det er da klart, at han ligger rimelig højt på listen over vores aktuelle gæster.

- Hvad vil du ellers forsøde DR1-seernes fredag aften med?

- Bille August kommer.

- Du godeste. Skal han lave flere Hollywoodfilm?

- Ja, for søren. Adskillige. Men det gør han jo hele tiden. Og så kommer Ida Davidsen.

- Skal I spise smørrebrød sammen?

- Jeg håber da, at vi skal mere end det, så vi ikke stopper ved smørrebrødet.

- Er du kinky? Ida Davidsen er en pæn, ældre dame.

- Fru Davidsen er en dame i sin bedste alder. Og desuden er hun det tætteste, vi i ' Det Nye Talkshow' kommer på kongehuset. Der er mange rigtigt smukke ting at sige om Ida Davidsen. Det skal man ikke underkende, og det handler ikke om mad alt sammen.

- Er det, hvad I kan svinge jer op til ?

- Vi skal være aktuelle. Derfor er aftaler på den lange bane kun noget, vi laver med Obama og Radioens Pigekor.

- ' Det Nye Talkshow' havde premiere i fredags. Bliver det sjovere næste uge?

- Ja.