Travle Sonja Richter med norsk hue

Skuespilleren Sonja Richter har netop færdigindspillet hele tre film - en svensk, en dansk og en norsk

Sonja Richter iført norsk hue har haft en travl tid med hele tre film. Hun har ingen kæreste netop nu.(Foto: Mogens Flindt)
Sonja Richter iført norsk hue har haft en travl tid med hele tre film. Hun har ingen kæreste netop nu.(Foto: Mogens Flindt)

Den 37-årige Sonja Richter har haft en travl tid. Hun har nemlig netop færdigindspillet hele tre spillefilm - en dansk, en svensk og en norsk.

- I sidste uge var jeg i Norge til gallapremiere på den norske film 'Sønner af Norge', der sætter fokus på en arkitektfar, der er hippie og hans søn, der bliver punker i 1970' erne. Jeg spiller sønnes mor, der døde tidligt, fortæller Sonja Richter til Ekstra Bladet, da hun iført en norsk hue møder op til gallapremieren i København på en anden ny norsk film, nemlig 'Headhunterne'.

Sonja Richter er også netop vendt hjem fra optagelser i Irland, hvor hun har spillet hovedrollen i den danske filminstruktør Simon Stahos kommende musical-film 'En dans på roser'.

Syngende Sonja
I 'En dans på roser' vender Jakob tilbage til sin barndomsby. Her møder han for første gang i 25 år sin ungdomskæreste Johanna(Sonja Richter) – og måske sit livs eneste ægte kærlighed. Også for Johanna, der nu er gift med byens præst(Peter Plaugborg), får mødet med Jakob en stor følelsesmæssig betydning, og hun tvinges til at træffe en næsten urimelig og smertefuld beslutning, som kan få uoverskuelige konsekvenser.

- Det har været super sjovt at lave musical. Jeg elsker at synge, og jeg lavede jo også en cd for to år siden. Iøvrigt har jeg også en fortid i musicals. Men det er altså slet ikke det samme at synge på film og synge på en scene.

'True Blood'-skuespilleren Allan Hyde og Emma Sehested Lund spiller Sonja Richter og Ulrich Thomsen som unge.

- Jeg var meget stolt af at spille sammen med Allan Hyde. Jeg tror nemlig, at han bliver den nye Brad Pitt, så jeg sikrede mig lige hans autograf, fortæller Sonja Richter, der også netop har indspillet Jan Troells nye svenske film 'Dom over død mand' med manuskript af Claus Rifbjerg, hvor Jesper Christensen spiller hovedrollen.

'Dom over død mand man' handler om den svenske publicist og religionshistoriker Torgny Segerstedt, der var en af Sveriges første og skarpeste kritikere af Hitler og det tyske naziregime. Med pennen som våben kæmpede han før og under Anden Verdenskrig mod nazismen, og alt den stod for. Torgny Segerstedt døde kort før krigens afslutning.

- Jeg spiller sjovt nok Jesper Christensens mor. Og når jeg indspiller scener med Jesper er det fordi, jeg er et spøgelse. Moren døde nemlig som 38-årig, men hendes genfærd dukker op ind i mellem for at hilse på sin søn.

Hvordan går det med kærligheden?

- Det går da helt fint, men jeg har ikke nogen kæreste lige i øjeblikket, siger Sonja med et smil.