Casper og Frank: Sverige kan ikke lide os

Svenskerne kan ikke se det mosomme i komikernes klovneri

Trods stor Klovn-succes i mange af de nordiske lande kan Frank Hvam og Casper Christensen ikke få svenskerne til at se det sjove i filmen. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Trods stor Klovn-succes i mange af de nordiske lande kan Frank Hvam og Casper Christensen ikke få svenskerne til at se det sjove i filmen. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Komiker-kongerne Frank Hvam og Casper Christensen har det seneste år haft travlt med at promovere Klovn-filmen, der udover sin kæmpe succes herhjemme også har gået sin sejrsgang i mange af de andre nordiske lande. Men succesbølgen brækkede midt over, da den ramte Sverige.

- Vi kan simpelthen ikke bryde igennem i Sverige. Altså på Island er vi kæmpe store, i Norge kører det skide godt og i Finland er det også skide fint. Men i Sverige, lige ved siden af, går det bare ikke. Svenskerne synes den er for grov, siger Casper Christensen, der er skuffet over svenskernes afvisning af Klovn-filmen.SE OGSÅ: TV: Casper og Frank lover lagkageshowSkilsmisse-trusler fra konen
-Vi sendte den til Gøteborg Film Festival. To dage efter ringede en sur dame og sagde, at vi ikke engang måtte besøge festivalen. Vi snakkede også med en filmdistributør, hvis kone havde sagt, at hvis han valgte at tage vores film ind i Sverige, så ville hun skilles, siger Casper Christensen i ramme alvor.

- Vi troede han jokede med det, men han mente det sgu, tilføjer Frank Hvam, der heller ikke forstår den svenske modstand.LÆS OGSÅ: Casper gi'r Iben en ny chanceMandschauvinister og racister
- Vi sender åbenbart nogle signaler med nogle af de indledende scener i filmen, så de tror, at vi er nogle super mandschauvinistiske og halvracistiske møgsvin. Og så ønsker de ikke at høre mere på os. De finder jo aldrig ud af, at Frank og Casper bliver straffet noget så læsterligt senere i filmen, siger Frank Hvam.

De to komikere kan dog trøste sig med, at der rent faktisk er folk øst for Øresund, der finder dem mere sjove end grove.

- Til vores nye show er der en del svenskere, der har købt billet, så på en eller anden måde har jo vi fans derovre, siger Casper Christensen.